Årskrönika 2023

Nytt år och dags att tänka tillbaka och reflektera egentligen vad som hände 2023 för mig. Vad passar inte bättre än att skriva en årskrönika för 2023. Vad var det som hände och vad gjorde jag under 2023. Det är spännande att reflektera över sig själv, för som vanligt snurrar vardagen snabbt förbi och jag hinner lätt glömma bort saker man ändå gör.

Januari

Under januari började jag mer och mer märka av klimakteriet och skrev ett väldigt uppskattat inlägg om mina tankar kring klimakteriet och det jag märkte av. Började även att äta Glycin för att få bättre sömn. Jag startade även upp min business Pernilla Lantz, enskild firma och jag blev utnämnd till en av 10 bästa hälsobloggar i Sverige för 2022, vilket jag blev överraskad för men också superglad. Otroligt roligt att få en sådan utmärkelse och ett kvitto på att det man ändå gör är uppskattat.

Februari

Februari snurrade förbi rätt snabbt men jag testade att cykla e-MTB under några veckor då vi lånade en Specialized Levo från vår vän Henrik som driver Funäsdalens Cykel och Fritid. Måste erkänna att det är verkligen roligt att cykla e-MTB då man kommer mycket längre och orkar cykla längre med en elcykel än vanliga MTB. Jag upptäcker även att klimakteriet gör sig påmind genom att jag inte alls är lika stresstålig som tidigare, något som är lite frustrerade och svårt att acceptera.

Mars

Nu är det verkligen vår här i Göteborg och vi börjar städa vår plåtis och planerar in våra äventyr för sommaren. Jag blir även uppbokad för att hålla en föreläsning om min kroppsliga resa hos Joe Nimble. Joe Nimble är mer än en skobutik, det är en skobutik med fotriktiga skor där hela foten får plats i skon och de tänker på helheten, att hela individen ska må bra och kunna röra sig på ett så naturligt sätt. Tyvärr blir föreläsningen inställd. Jag börjar jobba med Maya Freya som har världen skönaste träningbyxor, leggings som passar alla kroppar. De har högmidja och härliga färger.

April

Vårt första äventyr för 2023 blev att köra ner till Voxtorp och Vallåsen Bike Park för en helg. Vallåsen öppnade nämligen för säsongen påskhelgen och givetvis var vi där och cyklade. Härligt häng tillsammans med vänner och skön cykling. En toppen helg helt enkelt! Under april arrangerade vår cykelklubb säsongens första endurotävling, SweCup Enduro, även kallad Göteborgsenduron. En helg i slutet av april där vi har ca 500 deltagare, superkul verkligen och jag ser fram emot årets tävling redan.

Maj

Under maj hinner vi med en hel del äventyr med vår plåtis, först drar vi till Isaberg men även till Åkulla för skön och härlig cykling. Vilken härlig natur det är vid Åkulle, jag vill bara tillbaka i år igen. Jag får min elbil som jag beställde för typ 1,5 år tidigare. Jag och min vän Kajsa tävlar för första gången tillsammans i AIM Challenge i Ulricehamn.

Juni

Under juni månad fyller jag 47 år men min vän Anette fyller jämt, ett halvt sekel 50 år och detta måste givetvis firas. Och vi blir äntligen klara med vår altan som vi rev för ca 2 år sedan då vi bytte panel på huset. Såå himla skönt att kunna gå ut på en altan för att äta middag eller bara ta en kaffe och mysa i våra nya utemöbler. Längtar redan till sommaren!

Juli/augusti

Det är semester och det märktes i mitt flöde, äventyr ut till Nimis, Borrås skåra, Sjösidan Falun och svärfar fyller 80 år. Vi drar iväg på 3 veckors semester med vår plåtis, vi besöker Järvsö, Funäsdalen, Njupeskärs vattenfall och fricampar vid Västersjön. Älskar våra äventyr tillsammans med vår plåtis, det är sån frihet att bara dra iväg – love it!

September

Besvikelsen är total, det blev ingen SM tävling för mig på SweCup Enduro i Arvika. Tyvärr hade jag valt fel licens och kommissarien stoppade mig för att tävla. Jag fick erbjudande att köra motionsklassen tillsammans med 16 grabbar vilket jag vald att inte göra. Tipsar om Birgitta Höglunds nya kokbok, Stora Diabetes kokboken och vi åker på husbilsmässa i Jönköping. Bloggen fyller 10 år – helt galet!

Oktober

Jag kör sista loppet för året och vinner Göteborgs Stigcyklister egna träningsserie på tid, Svart/vitt. Jag och Matilda drar till Stockholm för att hänga tillsammans och gå på Sockerfria dagen. Träffar massa intressanta föreläsare och vänner. Tar även ytterligare ett steg i min välmående, börjar att göra saltvattenflush för att bli ännu bättre i mina tarmar. Och det har verkligen gett effekt kan jag berätta och nu gör jag detta en gång per månad.

November

Under november börjar jag skriva mer om att få till en förändring och börjar prata mer om målsättning för att nå det man önskar. Det tar tid att få till en förändring. Jag tar ytterligare ett steg till att få min kropp att må så bra som möjligt och vill rena min kropp ännu mer. Förutom saltvattenflusherna börjar jag i samband med detta även att dricka aktivt kol för att hjälpa kroppen att ta med de gifter jag har i min kropp.

December

Jag kommer hem från att varit i Åre på en MTB Konferens där jag har fått äran att berätta om vårt arbete med mtbtjejer.se som jag och Linda drog igång som du kanske minns i januari. Superkul! Stort fokus på julmaten men framför allt nyårsmenyn. 3 nya förrätts recept kommer in i mitt receptregister plus en soppa som jag gör i min Crock-Pot. Det blir ännu fler inlägg mot att sätta ett mål eller nyårslöfte, inlägg som jag skrivit om tidigare då jag tycker om att jobba utifrån målsättning för mig själv. Jag delar med mig till er om hur jag tänker kring min egna plan för 2024 och delar den mall jag använder för att sätta upp mål för mig själv.

Oj, det har hänt en hel del i mitt liv under 2023, allt från att jag startade upp mitt bolag men även massa härliga äventyr på cykel och med vår plåtis.

Och stort tack till dig som läst hela vägen ner till slutet, tack! Det blev ett långt inlägg men jag har gjort så mycket skoj som jag vill lyfta fram och dela med dig. Vill även passa på att tacka dig som hänger här tillsammans med mig, det uppskattas verkligen. Om inte annat får jag energi av er som läsa mina inlägg, som gör att jag fortsätter varje år. Tänk att jag har haft min blogg i 10 år nu och det jag frågar mig hela tiden, kommer folk fortsätta att läsa om vad jag gör även när jag blir äldre? om inte annat hoppas jag det.

Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.