Aktivt kol

Aktivt Kol

Inlägget innehåller annons länkar för Bodystore.

Har du lyssnat på Ketopoddens senaste avsnitt om Aktivt Kol, avsnitt 108? – om inte så tycker jag att du ska göra det. Du hittar avsnittet här.

Jag har under några veckor nu druckit aktivt kol och då har syftet varit att rensa ut toxiner och andra gifter från min kropp. Det jag har druckit är ett glas vatten med 1/2 tsk aktivt kol som jag har blandat samman och druckit på kvällen, precis innan jag gått och lagt mig.

Måste få säga att jag har fått en otroligt positiv respons från mig kropp.

För några år sedan upptäckte jag att jag var allergisk mot ägg gula, lax, kyckling, tomat osv. Det var ett allergi- och matintolerans test jag gjorde, läsa gärna mer här. När jag plockade bort de födoämnen som jag reagerade starkast på blev jag så mycket bättre i min mage och tarmar.

En jätteskillnad måste jag säga – en wow-känsla verkligen!

För ett tag sedan åt jag något olämpligt för mig och jag fick en väldigt kraftig reaktion i kroppen. Jag svällde upp i magen och jag blev inte av med känslan. Den satt kvar väldigt länge, fes och bubblade i magen mest hela tiden. Lyssnade på ett avsnitt av Anna Sparre podd om Tarmtömning med hjälp av saltvattenflush. Något jag då blev påmind om. Har gjort det tidigare när jag har fastat.

Sagt och gjort, jag gjorde en tarmtömning med hjälp av en saltvattenflush – läs inlägget här. Wow, säger jag bara! Vilken effekt jag fick och vilken lugnare mage.

I samband med att jag och Matilda spelade in Ketopodden tipsade hon mig om att jag skulle hjälpa kroppen genom att dricka aktivt kol. Varför aktivt kol, tänker du säkert! Jo, det är så att aktivt kol drar till sig vätska och fäster vid andra ämnen, har aktivt kol länge varit ett givet val för rening av vatten och sprit. Inom vården används aktivt kol istället för att driva ut oönskade gifter ur kroppen. Så varför inte testa och se vad som händer, tänkte jag.

Jag har under snart 1 månad druckit aktivt kol varje kväll och jag har märkt en skillnad. För det första måste jag säga att jag inte alls fiser lika mycket som förut. Något jag och min familj uppskattar 😉 Mina tarmar är så mycket lugnare och jag märker direkt om jag får i mig något jag inte tål.

Läste någonstans att aktivt kol kan hjälpa till med matsmältningens processen eftersom de aktiva kolet fångar upp toxiner och annat skit som vi får i oss. Vilket är positivt tänker jag. Jag upplever att mina tänder har blivit vitare än tidigare medans min avföring är svart 🙂 hahaha

Det enda som jag har fått tänka på under tiden jag har druckit aktivt kol, är att dricka mycket vatten under dagen pga att aktivt kol drar till sig vätska. Jag kommer att fortsätta ett tag till att dricka aktivt kol för att verkligen ”rensa” kroppen från toxiner och andra gifter. Därefter ta en paus och känna skillnaden, givetvis kommer jag att hålla dig uppdaterad om mina resultat.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.