Altan

Ny altan och loungemöbel

Jag är så himla nöjd med vår nya altan och de utemöbler som vi har köpt. Äntligen efter 3 år har vi byggt upp altan på vår baksida och det blev så himla bra!

Äntligen är vår altan på plats, som jag har längtat. För er som inte vet, så rev vi vår förra altan för 2-3 år sedan, precis innan pandemin. Vi byte panel på vårt huset och byggde inte upp altanen efteråt. Virket var så himla dyrt då men nu kände vi att det var dags.

Vi har många altaner på vår tomt och kring vårt hus. Alla altaner fyller sin funktion, det skapar olika rum i trädgården. Vi har Vincent altan som är på baksidan, där han kan hänga med sina kompisar. Där har vi byggt en hörnsoffa med hjälp av gamla EUR-pallar.

På vår framsida, i söderläge har vi en ”frukost” altan. Vid den altananen sitter vi vid på våren eller morgonen. Det är en mindre altan med ett cafebord och stolar som står under en pergola från Jabo. På den här altanen blir det alltid väldigt varmt pga söderläge, därav perfekt som frukostaltan 🙂

Ny altan

Den nya altanen är på vår baksida mellan vårt hus och garaget, gäststugan som Vincent bor i. Här på baksidan sitter man oskyddad, det är skugga fram till lunchtid innan solen kommer runt hörnet. Vi har byggt ett sol- och insynsskydd som vi har satt på ena sidan av altan. Detta för att få lite skugga så solen gassar här på eftermiddagen och slippa se alla som går förbi oss ute på vägen.

Vi har vår grill som behöver stå mot något och jag ville kunna utnyttja hela altanen därför byggde vi ett staket mot garaget. Och jag måste erkänna att det blev väldigt bra, nu använder vi verkligen hela altanen.

Det blev en stor härlig fyrkantig trappa som sticker ut från altanen och du kan gå ner mot gräsmattan, grusgången som leder runt hela huset eller till plattorna som leder dig till Vincent rum eller till vår stora entré. Det är här jag sitter med min solstol och njuter av solen.

Loungeset

Våra gamla utemöbler som vi hade på den gamla altanen hade vi slängt för längesen då de hade gått sönder. Så nu när Jysk hade sin sommarrea passade vi på att köpa nya utemöbler och fick 40% rabatt. Det är dyrt med utemöbler måste jag säga så då gäller det att passa på eller hur?

Det blev ett loungeset som heter Sandbakke, med två fåtöljer och en soffa, två olika stora bord som är låga. Den passade perfekt i vårt skugghörn där vi har sol- och insynsskyddet. Till matbord blev det Maderup som är 90 x 150 cm med stolarna Leknes.

Jag måste säga att jag är supernöjd med resultatet

Och det är tur att min man Anders är händig och kan bygga allt jag kommer på. Jag ska inte glömma bort att vår vän, Daniel Häggen kom bort och hjälpte Anders att bygga stommen. Det gjorde att allt gick lite fortare. Sol- och insynsskyddet hittade jag inspiration från Pinterest.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.