Att nå ett mål

Mina mål för 2024

Det är högtid att sätta upp mina mål för 2024 och jag tänkte att ni skulle få vara med på den processen. Brukar du också sätta upp mål för dig? om inte så häng med här så gör vi det tillsammans.

Som jag har sagt och skrivit många gånger tidigare så ska man skriva ner det i ett dokument eller papper för att det ska bli på allvar. Ditt mål behöver vara något konkret som är mätbart men också tidsbundet. Läs gärna mer hur du sätter upp mål här.

Vad har jag för mål för 2024?

Jag vill fortsätta att bygga en stark och hållbar kropp. Jag vill forma min kropp och fortsätta att bygga upp min rygg och bäcken där mina utmaningar finns pga mina skador. Jag vill må bra och ge min kropp de rätta förutsättningarna med rätt energi och bra sömn.

Jag vill utveckla min träning och fokusera mer på hjärta/lunga när det gäller min cykling. Jag vill höja mitt VO2 Max för att orka cykla de enduro-tävlingar jag vill köra. Ska även finjustera min teknik så att jag klarar av mina utmaningar i olika hastigheter.

Hur kan detta vara mätbart? Den största moroten blir att jag inte har ont i min kropp på samma sätt som jag får OM jag inte tränar. Mina skador är en otroligt bra måttband, för tränar jag inte kommer jag knappt ur sängen utan att gråta. Ja, så illa är det faktiskt och med åren har jag lärt mig att jag behöver träna för att må bra och att kroppen inte ska göra ont.

Tidsbestämt blir det eftersom jag ska göra detta under hela 2024. Jag vet sedan tidigare att jag behöver träna minst 3 gånger i veckan för att min kropp ska må bra. Tränar jag fler gånger behöver jag vara lyhörd på vad kroppen säger men även på VAD jag tränar.

För dig som inte vet, så har jag ett gammalt diskbråk som spökar i min längdrygg som jag fick under tonåren och en skada i min höft efter att jag sprang ett maraton. Så är jag stillasittande blir allt detta värre eftersom jag blir stelare i kroppen men även tunga lyft blir det värre så det gäller verkligen att anpassa träningen utifrån min kropp. Något som jag har lärt mig under tiden och med hjälp av min PT Emelie som jag har jobbat ett bra tag med nu. Vi har verkligen jobbat bort mina hjärnspöken vad gäller tunga lyft men också byggt upp kroppen med hjälp av de små musklerna. Att alltid fokusera på tekniken i lyftet för att inte göra fel, för då gör det ONT i hela mig.

Hur jag ska nå mina mål, är att fortsätta min träning som jag gör (tre gånger i veckan) och träffa min PT Emelie för att få input och inspiration till nya övningar. Att fortsätta sitta hemma i garaget och köra min pass på Monarken. Just nu får jag hjälp av Kristian Klevgård, vinnaren av Cykelvasan 2023, som gjort ett träningsprogram åt mig för att förbättra mitt VO2 Max genom mtbtjejer.se. Han driver ett företag, Målrettet Trening i Norge som erbjuder online coachning just mot oss cyklister. Det ska verkligen bli spännande att se vad det ger för resultat.

Så här tänker och gör jag när jag sätter upp mina mål. Och jag hoppas att du fått inspiration att sätta upp dina egna mål och jobba mot att nå dom. Länk till en mall för dig som själv vill sätta upp ett mål. Stort lycka till och hör av dig ifall du har frågor!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.