SvartVitt Svartmosse

Sista SvartVitt racet för säsongen

I helgen var det endurotävling igen och denna gång på Hisingen, Svartemosse som ligger i Biskopsgården. Det var den sista tävlingen i serien SvartVitt som arrangeras genom Göteborgs Stigcyklister egna medlemmar. Det är en ”prova på” tävlingen för dig som är intresserad av att köra endurotävlingar. Som medlem i Göteborgs Stigcyklister har du förtur till anmälan.

Under sommaren har det varit 5 deltävlingar runtomkring i Göteborg. De tävlingar som jag har kört är i Änggårdsbergen och nu då Svartemosse. Du kan läsa min racerapport från Änggårdsbergen hos MTBTJEJER.

Svartemosse

Svartemosse var riktigt roligt att köra, dock var det väldigt mycket trampa. Det var väldigt blött och halt på sina ställen då det hade regna rätt mycket under veckan. Jag vill gärna komma tillbaka och köra dessa trails igen fast då när det är torrt ute. Sen behöver jag jobba med mig själv att få upp syresättningen för att orka trampa mer. Jag brinner nämligen av så fort min puls sticker iväg. Får bli vinterns projekt med mig själv.

Under sträcka 4 fick jag tyvärr punktering, otroligt irriterande och frustrerande. Jag upplevde sträcka 4 som väldigt hal, men det kan ju bero på att jag fick punktering någonstans under sträckan. Jag har en ”korv” i mitt bakdäck, dvs jag kör slanglöst. Så jag fick hjälp av grabbarna att fylla på med luft igen och snurra på däcket för att se ifall de höll tätt. Tyvärr gjorde det inte, så vid sträcka 6 fick jag ett ”bacon” insatt i däcket när vi hade hittat hålet.

Äntligen höll det tätt så att jag kunde slutföra de två sista sträckorna och ta mig i mål. Jag vann inte men kom på en andra plats på tävlingen. Vi var endast två tjejer som körde tävlingen tillsammans och Jenny vann över mig med en hel minut på totalen. Jag körde på 14 minuter totalt och Jenny på 13 minuter. Snabbaste killen körde på 8 minuter.

Vem skulle vinna vandringspokalen för 2023?

Eftersom det var den sista tävlingen i SvartVitt serien så var det även prisutdelning av deras vandringspokal. En vandringspokal för herrarna och även ett för damerna. Ett otroligt tungt pris som är ärofyllt att vinna. Vinnare i herrklassen blev Andreas och segern var jämn. Första och andra plats hade samma antal poäng så att man fick gå tillbaka för att räkna bästa placeringar för att kunna utse en vinnare.

Eftersom vi inte är så många i damklassen och det var endast jag som kört två tävlingar så vann jag vandringspokalen för damklassen. Superkul och jag är stolt över att jag har vågat att utmana mig själv. Det är ju en sak att tävla i ett område man är van vid att köra, här i Svartemosse har jag aldrig tidigare kört och det är inte lätt att komma ihåg allt på en sträcka man övat på dagen innan.

Nästa år tänkte jag försöka köra hela serien men också få med mera tjejer. Det jag har gjort nu under dessa två tävlingar är att jag har spelat in nästa alla delsträckor för att man ska få se hur det ser ut.

Så är du tjej och bor i eller kring Göteborg och är sugen på att köra SvartVitt, hör av dig så snackar vi ihop oss. Vore superkul ifall fler tjejer vågade!

Tack till alla som hjälpte mig med min punka under tävlingen och till de som tog kort på oss.

Alla filmer hittar ni på min YouTube kanal Lantz Cykelglädje.

Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.