Borrås Skåra

Borrås Skåra

Tänk dig känslan Ronja Rövardotter och du är på väg till Mattisborgen, lätt regn ute. Det är precis den här känslan jag får när jag kom fram till Borrås Skåra som ligger vid Väröbacka, strax innan Varberg. Otroligt lätt att komma till Borrås skåra från E6:an.

Otroligt vacker natur med gammal ekskog och gå går uppför en backe där rötter och stenar formar sig nästan som en trappa upp mot Borrås Skåra. Borrås Skåra är en bergskåra som är ca 1-2 meter bred och ca 10 meter djup. Och jag gissar att Borrås Skåra formades utav inlandsisen och på ena ändan av skåran sitter en stor sten fast kilad ca 1,5 meter upp.

När vi kom fram till Borrås Skåra var det lätt regn och känslan som föll över mig var som jag skrev i början Ronja Rövardotter. Helt magiskt vackert och helt klart ett äventyr för dig som har barn och som kanske läser just böckerna Ronja Rövardotter. Det är en lätt vandring fram till Borrås Skåra och inte långt att gå mer än att det är första biten uppför. Det finns en parkering precis intill stigen. Har du husbil får du inte bo över utan enbart parkera för ditt besök vid Borrås Skåra.

Här kommer några bilder från Borrås Skåra, helt magiskt!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.