Njupeskärs Vattenfall

Njupeskärs Vattenfall

När jag var lite besökte jag Njupeskärs Vattenfall tillsammans med mina föräldrar och mormor/morfar. Detta hade jag inget minne om förrän min mamma berättade det för mig efter att vi hade varit där nu på vår semester. Njupeskärs vattenfall ligger strax väster om Särna, på Fulufjället och är klart värt ett besök.

Turistmagnet

Jag trodde aldrig att det skulle vara så mycket folk här men det är verkligen en turistmagnet. Vi såg utländska bilar på parkeringen och när vi vandrade de 2 km bort till Njupeskärs vattenfall hörde vi både norska, franska, engelska och danska. Njupeskärs vattenfall är ett stort turistmål och ett äventyr för hela familjen måste jag nog säga.

Så fort vi åker utomlands brukar jag undersöka ifall det finns ett vattenfall vi kan åka till. Jag som älskar vattenfall. När vi var på Samos för många år sedan klättrade vi till och med i vattenfallet.

Vandringen bort till Njupeskärs Vattenfall är på grusad stig och till viss del spänger. Du behöver inte ha vandrarskor men promenadvänliga skor är att rekommendera. Vandringen bort till Njupeskärs vattenfall är ca 2 km och du går inte tillbaka samma väg, vandringsleden blir totalt på ca 4 km.

Det finns en servering och toaletter i anslutning till parkeringen för dig som kan tänkas behöva det och parkeringen är gratis men de tar tacksamt emot bidrag till Fulufjällets Nationalpark 20 sek som du enkelt kan swisha. Njupeskärs vattenfall är 93 meter högt varav 70 meter fritt fall och det är maffigt att se.

Jag kan varmt rekommendera detta utflyktsmål till alla oavsett ifall du har barn eller inte.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.