E-MTB Specialized Levo

En härlig e-MTB tur i Delsjön

I lördags så drog jag och maken iväg till Delsjön för att köra en e-MTB tur tillsammans. Fåglarna kvittrade och det var 10 grader varmt ute och solsken. Vårkänslor delux måste jag säga, nu vill jag verkligen ha vår.

Det var första gången jag cyklade på en e-MTB. Vi har fått låna en demo e-MTB utav vår vän Henrik från Funäsdalens Cykel och Fritid. Det är en Specialized Levo, otroligt fin e-MTB som har en räckvidd upp till 5 timmar. Nu när jag och Anders var ute på e-MTB tur i Delsjön så cyklade vi blandad terräng där det bitvis var väldigt teknisk och vid några tillfällen fick vi bära, putta upp våra e-MTB uppför stenhällarna. Då satt det fint med en knapp som hjälper till att driva bakhjulet medan du puttar din e-MTB.

Specialized Levo väger ca 25 kg så det är lite vikt att flytta runt på stigen. Eftersom jag inte är van, så jobbade jag verkligen med hela kroppen. Fick ont i musklerna kring skuldrorna och magen. Så det är inte lätt och ledigt att cykla el-cykel i skogen vill jag lova.

I början av vår e-MTB tur så hann jag inte med att växla eller nåt, utan jag upplevde att allt kom så plötsligt och jag hade ingen teknik. Efter en timme eller två hade jag vant mig och jag var med växlarna, boost knappen och hann se vart jag skulle. Jag måste erkänna att det var verkligen superkul att cykla e-MTB. Det roliga är att man kommer upp för nästan alla backar och jag kör inte stopp som jag gjort tidigare utan man tar ett tramptag så är man över. Helt underbart!

Det är nästan så att jag vill ha en e-MTB, kan ingen bara skänka en till mig?!?!

Jag kommer att passa på nu medans vi har Henriks demo e-MTB här, att cykla så mycket som möjligt. Sååå himla roligt!

Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

 • Dessi

  Härligt med vårväder! Vad kul att du testade e-mtb. Kände precis samma sak första gången jag testade en när vi var i Spanien och cyklade i bergen utanför Malaga. Och så ett år senare så hade jag köpt en, så kul! 😀

  • Pernilla Lantz

   Ja, jag längtar verkligen till våren nu. Är så trött på regn och blåst 😉
   Vill kunna cykla på kvällarna. Ja jag känner också att jag borde satsa på e-mtb och det blir bara fler och fler som kommer farandes på en. Är ledare ibland på ett tjejläger så jag vet inte ifall det skulle uppskattas ifall jag kommer på e-mtb då 😉
   Ha en fin kväll!
   Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.