Sjösidan Falun

Sjösidan Falun

I söndags släppte vi av kidsen (Vincent och flickvännen Alissa) vid tågstationen. De åkte tåg hem till Göteborg, Vincent jobbar nämligen ytterligare en vecka på sitt sommarjobb. Så nu får han sköta sig själv genom att komma upp i tid till sitt jobb, laga mat och fixa matlådor. Kommer att gå toppen, tror jag, om inte annat är det nyttigt för oss båda. Jag får släppa navelsträngen och han får klippa den och växa som person. Han är ju ändå snart 17 år och ska kunna klara sig själv.

Jag och Anders bokade in oss på Sjösidan Falun, en ställplats utanför Falun vid Främby Udde. När vi bodde i Falun var Främby Udde helt öde men det har verkligen blomstrat upp. En stor badplats och gamla spökhuset har de gjort om till resturang. Det finns kanot, bastuflotte och sup att hyra för den som vill och om du inte har husbil/husvagn så finns det mindre stugor att hyra.

En av anledningarna att vi bokade in oss på Sjösidan Falun, är att det inte är mer än ca 10 minuter cykling bort till Källviksbacken. Där finns några leder som jag verkligen gillar så som Sulan, Backsidan och Hallon/Blåbär. Dessa leder är väldigt olikt den terräng vi är vana vid hemma i Göteborg, därav blir det ännu roligare. Härlig natur och vildhallon längs stigen tillbaka upp mot toppen igen.

Sjösidan Falun kan vi ändå varmt rekommendera till er som har husbil eller husvagn. Det är ett fint område med naturen in på knuten. Det finns både tömning av gråvatten och latrin, servicehus där du kan diska eller laga din mat, wc och duschrum. Om jag inte helt misstar mig så finns det även tvättmöjligheter.

Om jag ska framföra kritik så hade jag uppskattat att det fanns hushållspapper i köket samt diskpropp så att man kunde diska sin disk och draperi i duschen så skulle Sjösidan Falun få toppen betyg.

Sjösidan Falun
Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.