Tarmtömning

Tarmtömning med hjälp av saltvattenflush

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

Tarmtömning är något vi alla gör, men vi tänker sällan på hur viktigt det är för vår hälsa. För mig personligen har tarmhälsan blivit allt mer relevant då jag insett att vår hälsa börjar utifrån tarmen. All den mat och näring som jag stoppar i min kropp, vill jag att min kropp ska kunna ta upp. Har jag inte en fungerande tarmar kan inte min kropp ta upp den näring som jag ger min kropp.

Jag har lyssnat på ett intressant poddavsnitt av Anna Sparre där hon just pratar om tarmtömning tillsammans med Sanna Ehdin. Det fick mig att bli påmind om något som jag har gjort tidigare men ”glömt” bort.

För några år sedan köpte jag Sannas bok Fasteboken och har gjort några tarmtömningar med hjälp av saltvattenflush. Det är en skonsam och effektiv metod att spola ut gammal skit. Och för några veckor sedan började jag med detta igen, efter att jag upplevde att jag fått i mig något jag inte tålde. Jag fick inte ut det min kropp reagerade på och jag kände mig allt mer uppsvälld i magen.

I dagens poddavsnitt av Ketopodden pratar vi just om detta, jag och Matilda. Klicka här så kommer du till avsnittet.

Jag gör en saltvattenflushen själv här hemma och den är klar inom 1-3 timmar. Oftast gör jag den under en helg eftersom du behöver närheten till en toalett 🙂

Saltvattnet man drick går inte via njurarna utan kroppen är smart och gör sig av med det snabbaste vägen, så den tömmer tarmen väl hela vägen. Det blir att saltvattnet ”rengör” de inre röret, både tunntarmen och tjocktarmen. Kroppen är rätt cool ändå, tycker jag.

Sagt och gjort, så gjorde jag en tarmtömning efter min resa till Stockholm. Alltså, fy sjutton. Jag trodde jag skulle dö av lukten. Det som kom ut luktade döden själv, fy sjutton. Jag behövde verkligen göra det här. Jag tömde tarmen 4 gånger innan allt var över. Blä….

Jag gissar att jag hade min tarm fylld med massa bakterier som hade börjat jäsa och skapat massa oreda. Efter ytterligare några dagar gjorde jag en till tarmtömning och då gick det bra. Jag tömde mig en gång och så var det bra sen.

Jag kommer att göra några tarmtömningar till innan jag är klar. Vissa bakterier är smarta och ”gömmer” sig i kroppen, så det gäller att inte ge sig för tidigt, för då kan det komma tillbaka. Just nu äter jag aktivt kol som ska hjälpa mig kropp att få ut toxiner och annat gift som gömmer sig i min kropp. Ska bli spännande att se hur min kropp reagerar på allt det här.

Planen är att äta aktivt kol i 14 dagar och var 7:e dag göra en tarmtömning för att hjälpa kroppen bli av med gifterna och toxinerna. Givetvis blir det fasta i samband med allt. Så fortsättning följer…..

In och lyssna nu på Ketopoddens avsnitt 107 – Tarmsköljning & Fasta.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.