Funäsdalen

Äventyr i Funäsdalen

Efter tre dagar i Järvsö var det dags att rulla vidare på vår semester och vidare upp mot ett äventyr i Funäsdalen och fjällcykling tillsammans med Daniel ”Häggen”.

Vi packade in våra utemöbler och rullade in vår markis, säkrade våra cyklar i plåtisen, tömde latrin och gråvatten innan vi ställde in vår GPS till Funäsdalen. Det tar ca 3 timmar att köra upp till Funäsdalen från Järvsö. Halvvägs upp stannade vi vid en rastplats och gjort lunch, stekt hamburgare, kryddkorv och vitkålssallad. Livet med en plåtis, helt underbart att kunna stanna och göra sin egna mat istället för att stanna på något hak.

Det första vi gjorde när vi kom till Funäsdalen var att ta gondolen upp till toppen på Funäsberget för en fika och njuta av utsikten. Daniel som är med oss på vår semester har aldrig varit i Funäsdalen så vad passar inte bättre än en tur upp till toppen. Vi passade även på att ta en kort på oss alla tre. Årets sommarbild eller vad säger ni?!?

Vår vän och min samarbetspartner Henrik bor i Funäsdalen där han driver Funäsdalens Cykel och Fritid. Det finns en ställplats vid sjön i Funäsdalen men som tur är har Henrik en stor uppfart vid sitt hus, så vi campade på hans uppfart. Perfekt och jättemysigt att få hänga med Henrik och Marie några dagar.

e-MTB

Redan första kvällen tog Henrik med oss på en härligt tur genom byn och upp mot fjället. Eftersom både Anders, Henrik och Daniel har e-MTB så fick jag låna en utav Henrik, en Specialized Turbo Levo. Såå himla roligt och fort går det om man jämför med mitt vanliga tempo. Jag vill verkligen ha en e-MTB så mycket roligare allt blir. Jag hade aldrig orkat att cykla 2,6 mil på 1,40 h om jag inte haft en e-MTB kan jag säga 😉

Vår andra dag i Funäsdalen drog vi bort till Röros i Norge. Det är inte mer än ca 1 timme bilkörning dit och vädret såg ut att vara bättre där. Det skulle nämligen regna i Funäsdalen.

Och snacka om att vi fick en magisk fjällcykling där och det var tur att jag lånade e-MTB ytterligare en dag. Den cyklingen vi gjorde där har tagit långtid för mig med vanlig cykel. Det var helt magiskt utsikt och naturupplevelse även om det små regnade vid några tillfällen. Vi cyklade en tur på ca 3 mil på fjället Ormgrashögda vid Röros, vill du ser ännu mer vart vi cyklade får du titta på min strava.

Jag blir helt tagen utav vilken härlig natur vi har här hemma i Sverige och Norge. Vår sista kväll i Funäsdalen körde grabbarna en egen tur över fjället, undertiden hann jag och Marie se vackra vyer från och runtomkring Funäsdalen. Se bara denna solnedgång!

Funäsdalen

Tack snälla Henrik och Marie för att vi fick komma och hänga med er några dagar och att vi fick campa på er uppfart med både en husbil och vår plåtis. Nu är det dags att rulla söderut igen och nya äventyr!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.