AIM Challenge Ulricehamn

AIM Challenge Ulricehamn

I lördags tävlade jag och Kajsa Duvinger för första gången tillsammans, AIM Challenge i Ulricehamn. Strålande solsken och vi fick en riktig grym dag på våra cyklar.

Det var inte mer än några grader när vi satte oss i bilen och körde till Ulricehamn och AIM Challenge i Ulricehamn. Vi snackade lite taktik under vår bilfärd mot Ulricehamn men vi enades om att målet skulle vara att vi skulle ha en kul dag tillsammans. Och det fick vi!

För er som inte vet vad AIM Challenge är, så är det en multisport tävling där alla kan vara med. Det är olika lag med två personer som ska kunder 6 timmar plocka så många kontroller som möjligt utav 60 utplacerade kontroller. Olika kontroller ger olika poäng beroende på svårighetsgraden. Många kontroller kan man nå med cykel, men vissa kräver att man springer, klättrar, simmar, balanserar elller paddlar ut till.

När startskottet går får du två kartor som du ska navigera efter och där du även ser de olika kontrollerna och poängen. Det är nu du lägger en ungefärlig rutt över hur ni ska cykla. Ett tips är att ha med sig en tuschpenna och markera de olika kontrollerna du planerar att ta. Det blir lättare att se sedan när du cyklar med kartställ osv.

När vi kom till Ulricehamn var det strålande solsken men kallt i luften. Vi hämtade ut våra nummerlappar och kittade upp våra cyklar. Jag hade valt min man Anders hardtail istället för min enduro cykel, vilket var en otroligt bra val. Förra gången när jag körde AIM i Sälen var det otroligt tungt med min Specialized Stumpjumper EVO. Något jag inte vill uppleva igen.

Under våra 6 timmar hann vi med att plocka 23 kontroller. Det var kontroller genom att klättra upp på ett el-skåp, gå på Slak-line, klättra upp i en rutchkana eller gå balansgång mellan två träd högt upp i trädkronan. Vi gick genom en myr med våra cyklar på axlarna och mycket mer. Det är en otroligt rolig tävling där du verkligen kan lägga dig utifrån din nivå.

Både jag och Kajsa är supernöjda med våran dag tillsammans på våra hardtails. Det blev ca 5 mil totalt under våra 6 timmar. Vi plockade 23 kontroller under dagen som gav oss 140,8 poäng och en 15:e placering av totalt 25 startande damlag.

Är du nyfiken på AIM Challenge så går tävlingen vidare till Sälen och Hemsedal nu i augusti.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.