Järvsö Bergscykel Park

Det var dags att rulla vidare från Rättvik och efter två år är vi tillbaka hos Järvsö Bergscykel Park. Järvsö Bergscykel Park eller Bikepark är nog en av Sveriges bästa om du får fråga mig. Järvsö Bergscykel Park är designad av det kanadensiska bolaget Gravity Logic som har sin bas i Whistler, Kanada och den invigdes 2010.

Järvsö Bergscykel Park har ca 20 olika leder i olika svårighetsgrader, allt från grönt till svart. Alla lederna har fått namn utifrån Järvsölegenden Barbro ”Lill-Babs” Svensson låtar och familj. Lill-Babs ligger idag begraven vid Järvsö Kyrka, hon dog 2018.

Järvsö Bergscykel Park
Ledkarta
Järvsö Camping

Första gången vi var i Järvsö var 2020 och då vi hade hyrt ett hus via Airbnb tillsammans med våra vänner familjen Cedergren, läs gärna mitt inlägg. Denna gång bokade vi in oss via Järvsö Camping eller de har drop in, så det var bara att hålla tummar och tår att vi fick plats på campingen. Eftersom vi kom upp i bra tid, så var det inga problem att få plats. Personalen och campingen var supertrevlig och mysig. Vår plats hade till och med en tvättlina uppsatt så att vi kunde torka våra kläder. Det tar inte många minuter att cykla bort till Järvsö Bergscykel Park från Järvsö Camping.

Järvsö Camping
Järvsö Camping

Jag gillar verkligen Järvsö Bergscykel Park, en favorit tidigare var Malin och Honey Honey men denna gång upptäckte jag även Tuff Brud och Manolito som snabbt blev nya favoriter. Minns inte ifall jag körde de sist eller inte. Starten på Malin hade de gjort om sedan jag var här sist, nu var leden mycket bredare än sist och man hade gjort större berms, svängar så att säga, plus att den inte var lika utmanande som sist. Kanske har jag utvecklats så pass mycket att jag inte upplever den som svår längre.

Vi var här i Järvsö Bergscykel Park i två dagar, precis lagom med tid för att hinna köra igenom alla olika leder och inte bli alltför mätt på det. Om inte annat tror jag inte att min kropp orkar fler dagar, det är rätt påfrestande på både lår och axlar utifrån allt stök.

Under våra dagar här spelade jag även in de olika lederna jag cyklade, så fort jag har hunnit redigera filmerna kommer jag att ladda upp de på vår YouTube kanal – Lantz cykelglädje. Jag blir väldigt glad om du även börjar prenumera på den 🙂

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.