Om mig

Välkommen till mig, en härlig blogg med inspiration inom MTB, kost och Plåtis. Jag älskar äventyr och förra sommaren köpte vi oss en plåtis som tar oss runt i Sverige och Europa.

Vem är jag då? Pernilla Lantz heter jag, precis som bloggen och jag är 47 år. Bor tillsammans med min man, Anders och vår tonårsson Vincent i Lindome, strax söder om Göteborg. Vi alla i familjen äter ren naturlig kost men då jag reagerar på gluten, socker och äggvita så äter jag en striktare variant av en ketogen kost, Keto.

Det är mer än 11 år sedan jag la om min kost, då mot LCHF och lågkolhydratkost men idag äter jag mer mot Keto. Jag har långt över 300 recept på bloggen, allt från LCHF till strikt Keto. Det är bara att leta runt så att du hittar dina favoriter.

Jag vill inspirera inom MTB, kost och träningsglädje. Jag vänder mig till dig som gillat att cykla MTB, som är intresserad av lågkolhydratkost och vill ha mer äventyr in i ens vardag. Här kommer jag att dela med mig utav min erfarenhet inom MTB, allt från träning, kost och reseskildringar både inom Sverige och Europa. På somrarna åker vi runt i vår plåtis och då får ni givetvis hänga med på våra äventyr.

Följ mig även via mina andra social medier,

Instagram – Pelantz

Facebook: Pernilla Lantz – livsstilsblogg om Keto, LCHF och träning!

YouTube: Pernilla Lantz Cykelglädje!

Utöver mina egna sociala medier finns jag även här:

Jag och min vän Matilda Brasar driver en podd tillsammans: Ketopodden

Jag och min vän Linda Siljhage driver även ett MTB Magazine: MTBTjejer.se

PR/Annonsering/Samarbete

Jag gör gärna samarbeten på bloggen eller på mina social media kanaler så länge det känns relevant för mig, bloggen och mina läsare/följare.

Jag hoppas att du gillar min blogg och att jag inspirerar dig till hälsosammare livsstil.

Foto: OH Honey Photography

6 kommentarer

 • Lena

  Tack gode Gud för såna dom dej. Hittade dig på Facebook idag. Följer dej nu. Är en tjockistant som gått upp å ner under åren. Började 4 v LCHF här i aug har tappat 6 kg med grädde smör o gosaker. Har trillst tillbaka t s
  Kolhydratträsket men drar mig tillbaka t LCHF-tänk. Kände igen magbesvären so nu börjar ge sig. Blodsockervörden o blodtryck går gått ner. Kommer följa din blogg o recept. Tack för inspiration att fortsätta

 • Linnéa Pålsson

  Åh vilken härlig blogg, jag kommer definitivt följa dig. Goa recept ? som måste testas, är en tant som börjar med lchf/paleo om vartannat men lyckas inte så bra, jo ett tag men faller tillbaka om nån anledning. Jag har typ 2 diabetes och äter även mediciner dom höjer blodsockret men nu så blir det en omstart som kommer att hålla. Ska lusläsa bpde blogginlägg och recept ??

  • Pernilla

   Hej Linnea, vad glad jag blir av dina ord. Kul att du tycker om bloggen. Välkommen till mig. Ja på bloggen finns en heldel recept allt från superstrikt LCHF till mer Ketogen kost. Bara att höra av sig ifall du undrar över något!//Pernilla

 • Anna

  Hej.

  Jag undrar om du testat de här produkterna? https://lowcarb-keto.se/lowcarb-keto-pizza-med-bambufiber-och-vetefiber/
  De verkar ha intresanta saker men jag vill görna höra någon annans åsikt. Jag har kört keto med sådär resultat. Jag tror det beror på att jag inte kan låta bli mejeri produkter så jag överstiger min ”nivå”. Sen har jag oerhört svårt att låta bli bröd och de bröden jag gjort på LCHF/Keto har jag oerhört svårt för.

  Ha en bra dag.
  Anna

  • Pernilla

   Hej Anna, vad roligt att du har hittat till mig!

   Generellt är jag emot den typ av produkter eftersom jag tycker att de är lite för dyra och brukar undra vad de innehåller egentligen. Jag brukar göra pizza på pofiber och äggvita tidigare, har ett bra recept på bloggen – https://www.pernillalantz.se/keto-pizza men har upptäckt att vissa butiker har pizzabottnar från For Real Foods – https://www.forrealfoods.se som är betydligt billigare än detta pulver och säkert godare 😉

   Ja, mjölkprodukterna kan ”stoppa upp” viktminskning om det är det man är ute efter. Bröd kan vara svårt att avstå för vissa, jag har också testat många ”bröd” recept och jag tror att detta är det godaste jag har gjort. Det är min vän Emelie som har gjort grundreceptet, jag brukar göra de som små frallor och ha sedan i frysen och tinar upp efter att jag äter de -https://undermyumbrella.se/2017/february/tokenkelt-lchfbrod.html

   Ett tips är att försöka göra såser på majjo istället, jag brukar blanda Ajvar och Majjo, blir supergott. Passar till det mesta. Lycka till!

   Ha en fin dag!
   //pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.