SM i Arvika blev inte som jag hade tänkte mig

Nu har det gått några veckor sedan SM tävlingen i Arvika gick och det blev inte som jag hade tänkte mig. Jag kanske får skylla mig själv eller inte men lite surt är det men det är som det är.

Redan på torsdag eftermiddag började vi packa vår plåtis med kläder, mat och våra cyklar. Jag bäddade sängen och byte ut våra handdukar. Hängde in morgonrockarna i det lilla badrummet vi har och ställde ner en flaska bubbel i kylen. Vi firar nämligen 19 årig bröllopsdag på måndagen efter SM tävlingen.

Strax innan lunch rullade vi mot Arvika med plåtisen. Skön musik strömmade ur högtalarna och vårt humör var på topp. Vi hade bokat in oss med en ställplats på tävlingsområdet genom vår kompis Mikael, vars cykelklubb arrangerar SM tävlingen. Det var träning på de olika tävlingssträckorna både på fredagen och lördagen.

Så på fredagen valde vi att träna på två av sex sträckor och på lördagen de andra fyra. I Arvika är det långa transportsträckor, fast det är ändå enduro även om det är jobbigt. Från start upp till första startsträckan tog det ca 40 minuter att trampa segt uppför på en grusväg. Arvika har väldigt roliga endurosträckor måste jag säga, speciellt sträcka fyra som tog ca 1,5 timme att cykla.

När jag och Anders var klara med lördagens träning träffade vi kommissarien, det är hen som har koll på att alla reglar mm följs under tävlingen. Hen har sista ordet och det gäller. Tydligen hade jag valt fel licens när jag köpte min licens. Jag hade valt Bas licens och på grund av att det är en SM tävling krävdes en annan tävlingslicens. Jag fick helt enkelt inte köra Master Dam som jag hade anmält mig till. Det fanns heller ingen möjlighet att betala upp sig till rätt licens. Jag blev nedflyttad till motionsklassen tillsammans med 16 andra killar.

Under natten började det regna och på morgonen fortsatt det att regna. Jag hade bestämt mig, jag kommer inte att starta i motionsklassen. Tanken var att jag skulle köra Master Dam klassen tillsammans med Jenny, en MTB kompis från Göteborg. Det skulle vara en trevlig dag i skogen tillsammans med henne. Så vi packade ihop och körde hem till Göteborg istället.

Så här i efterhand kanske jag behövde kolla upp det är med licenser bättre men det är lite snurrigt där man köper och beställer licens. Jag gick på gamla meriter och valde den licens jag körde på förra året, Bas licens men nu när jag har surfat runt som bara den så vet jag att jag behöver en tävlingslicens.

Så det blev ingen SM tävling för mig del och det känns lite tråkigt, jag såg verkligen framemot att köra SM i Arvika. Det är tuffa men roliga sträckor, så det hade varit kul att köra där och se hur man presterar under tävling.

Det är bara att ladda om inför nästa år, lägga upp träningen utifrån om jag ska köra Master Dam klassen eller inte.

Ha en fin dag mina vänner!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.