Åkulla Bokskogar

Husbilsäventyr till Åkulla Bokskogar

Jag älskar verkligen husbilsäventyr och denna gång rullade vi till Åkulla Bokskogar. Där möttes vi av magiska bokskogar och MTB leder. Ett äventyr för hela familjen!

Det är en sån frihet med husbil, man kan sticka iväg direkt efter jobbet. Allt finns redan på plats i husbilen, vi behöver bara fylla kylskåpet och lasta våra cyklar så drar vi iväg på husbilsäventyr. Som du kanske förstår älskar jag verkligen vår husbil, en frihetskänsla som är svår att beskriva.

Så förra helgen rullade vi ner mot Åkulla Bokskogar för en övernattning och en dag i skogarna kring Åkulla Bokskogar. Jag hade nämligen hört att det ska vara otroligt vackert vid Åkulla Bokskogar och jag kan lova dig att det stämde. Otroligt vackert med en helt magisk skog.

Har du husbil finns det ställplatser vid två olika ställen, vid Åkulla Outdoor Resort men även Lysena Ställplats som låg 5 min från Åkulla Outdoor. Vi svängde in vid Lysena Ställplats, en stor gräsparkering där det finns både toa, dusch och diskmöjligheter utomhus. En helt okej ställplats men nästa gång bokar vi in oss hos Åkulla Outdoor Resort.

Som jag skrev tidigare är det helt magiskt vid Åkulla Bokskogar. Åkulla Bokskogar är ett femtio kvadratkilometer stort naturområde som ligger i Halland, mellan Varberg, Falkenberg och Ullared. Har du någongång cyklar Bockstensturen så har du cyklat igenom Åkulla Bokskogar. Här finns massa MTB leder som du kan stigcykla men med vissa begränsningar på grund av att stora dela av området är naturreservat. 

Vi möter både vandrare, löpare och andra cyklister när vi swichar runt på lederna. Yasjöstigen är 5,3 km lång cykel och vandring led runt Yasjön. Otroligt vackert och vi cyklade igenom en äldre bokskog, det är en enkel led med några kuperad och steniga partier men inget svårt.

Flähultstigen, är ca 3 km och här cyklar vi på den gamla banvallen. Ett tips här är att stanna upp när du kommer till banvallen och se dig omkring. Banvallen är delvis insprängd i berget och här kan du se konstverk bara genom att titta på naturen. Otroligt vackert. Leden passerar även förbi Stigs MC och motormuseum där du kan se gamla motorer och MC.

Vid Åkulla Outdoor Resort har du tillgång till både café, restaurang som serverar både lunch och middag, och det finns en pumtrack. Åkulla Outdoor Resort ligger precis vid en sjön Yasjön som du kan bada i eller hyra kanot eller sup för att ta dig runt. Hörde även att de hade en bastu man kunde hyra. Det passar perfekt för hela familjen. Vi kommer att komma tillbaka då vi inte hann utforska allt som vi hade tänkt, så vi kanske ses i sommar!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.