Plåtisen

Årets första tur med plåtisen

Plåtisen är påställt och årets första tur är gjord. Precis som förra året hamnade vi i Våxtorp och Vallåsens Bikepark. Nu är säsongen igång med alla härliga äventyr vi ska åka på!

Tänk att det kan vara så skönt att komma iväg en natt med plåtisen. Under påskhelgen drog jag och Anders iväg till Vallåsen Bikepark för att träffa några vänner från Arvika. Vincent ville inte hänga med så han fick stanna hemma. Så vi lastade plåtisen redan på fredagen och drog sedan tidigt lördag morgon. Det tar inte mer än knappt två timmar att köra till Våxtorp, där Vallåsen ligger.

Vädret kunde inte varit bättre, strålande solsken och lagom varmt. Otroligt skönt att komma iväg, känns lite lyxigt att få dra iväg och ha hela sitt hem med sig. Jag hade fyllt kylskåpet till bredden med massa påskmat, grillkorv och kött. Måste få erkänna att jag tycker det är lite skönt att ha sin egna mat med sig på det här sättet. Jag slipper peta och fixa med min mat, jag vet precis vad jag få i mig. Upptäckte att de bara har en korvmeny på Vallåsen nu och den är inte så lämpad för mig och mina allergier.

På kvällen hade vi bokat in oss på Våxtorps Naturcamping, där även våra vänner från Arvika hade hyr några stugor. Så det blev härligt häng på kvällen med grillat, vin och massa snack.

Vallåsen Bikepark har fått nya ägare mot förra året och de har stora planer för backen. Upptäckte en ny led som var riktigt nice, en flowig led med massa små hopp och sköna kurvor, Loas Gröna. Även Spruffs som varit en favorit hade de gjort om lite men jag övade mest på spårval i Pipeline. Pipeline är lite mer teknisk med mindre hopp men ändå flowig måste jag säga. Kanske är min nya favorit 🙂

Det var otroligt skönt att få komma iväg med plåtisen. Upptäckte dock att jag inte fyllt på med allt än i den. Salt och peppar saknades och oljan…. hahahah så nu under veckan får jag nog gå igenom den igen och fylla på med det som saknas. Min tanke med plåtisen är att den ska vara redo, så att vi bara fyller kylskåpet och drar. Allt annat ska redan finnas där så att vi bara kan dra iväg på vårt nästa äventyr!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.