Vår semester genom norra Sverige

Om en vecka är vår semester över men vilken semester vi har haft. Vi startade vår semester med att fira svärfar som fyllda 80 år och sedan skickade vi hem Vincent och Alissa med tåg till Göteborg och vi fortsatte vår semester genom norra Sverige.

Att semestra i en plåtis kräver smart planering när det gäller mat och vad du ska ha med dig. Du har inte hur mycket plats som helst. Det jag har upptäckte är att rullar man kläderna i mindre lådor tar allt mycket mindre plats och det blir enklare att stuva. Så jag måste säga att den planeringen jag gjorde innan med att packa allt, blev väldigt lyckad.

Compact living

Vi har haft våra MTB packade inne i plåtisen. Vi har nämligen höjt upp vår säng, så att cyklarna precis går in. Det finns även förvaring in under sängen där vi har alla våra utemöbler, MTB kläder och hjälmar. Det har fungerat riktigt bra under hela semester trots att det har regnat ibland.

Efter att vi firat svärfar och skickat hem Vincent och Alissa med tåget till Göteborg så strålade vi samman med vår vän Daniel (Häggen) som också har en husbil. Vi tre hade bokat in oss för ett MTB äventyr genom norra Sverige med start i Falun och Källviksbacken. Därefter drog vi oss uppåt med Rättvik, Järvsö och tillslut Funäsdalen.

Jag älskar verkligen livet med en plåtis. Ha friheten att kunna åka vart man vill och att man alltid har allt med sig. Kunna fricampa vid någon sjö eller ta in på en camping, frihetskänsla delux!

Många mil blir det

Jag vet inte hur många mil det har blivit totalt under vår semester genom norra Sverige men vi har sett massor. Vi har åkt igenom större städer och mindre byar, vi har skumpat fram på grusvägar med jättehål till fina motorvägar. Vi har upptäckt att det inte är gott att dricka vin ur plastglas och vi har hittat det perfekta grillbordet till vår lilla grill hos Clas Ohlsson i Insjön.

Vi har upptäckt att vår son klara sig mycket bra utan oss och att han kan komma upp i tid till sitt sommarjobb. Vi alla har växt både mentalt och kroppsligt, så det är tur att semestern snart är slut så att vi alla kan gå tillbaka till våra fasta rutiner och mycket mindre mat.

Hahaha varför äter man alltid så mycket mer på semester egentligen?!?!

Läs gärna alla inlägg om vårt semesteräventyr genom Dalarna, vidare mot Hälsingland och Härjedalen.

Jag har även spelat in lite filmer från vår semester och de hittar du via min YouTube kanal Lantz Cykelglädje. Jag blir jätteglad ifall du börjar prenumerera.

Vår semester i några bilder
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.