Källviksbacken

MTB leder Källviksbacken

Äntligen har vi varit tillbaka i Källviken och deras grymma MTB leder. Källviksbacken ligger ca 5 km från Falun och är en slalombacke som Falu Kommun äger med drivs av IFK Alpin Falun. Vintertid är det en populär slalombacke för kvällsåkning bland annat. När jag bodde i Falun brukade jag åka hit för att åka slalom.

Det är Falu Stigcyklister som bygger och håller lederna fina. Källviksbacken är ett populärt bland oss cyklister som kör enduro eller downhill. Jag cyklade här för första gången 2021 och blev helt såld. Terrängen är helt annorlunda. Det är svårt att förklara skillnaden men det är mer ”vassa” stenar som ligger huller om buller. Hemma i Göteborg är det mer byggt och mer runda stenar…. Ni fattar?! Hahah antagligen inte men men 😉

Sulan

En favorit är Sulan, Baksidan och Hallon/Blåbär men vi har upptäckt ytterligare 4 leder (Framsidan, Sjöstigen, Flowleden och Green Hell) nu när vi har hängt här ett tag som vi måste testa. Källviksbacken har ingen lift för oss cyklister utan vi får cykla upp på egen hand. Otroligt jobbigt måste jag säga, men det är tur att Anders cyklar på sin E-MTB så han drar upp mig med en lina. Ja, jag får cykla själv också men det blir lite lättare för mig. Jag vill också ha en E-MTB, någon som vill sponsra?

I September går det en deltävling här, Swe Cup Enduro, näst sista tävlingen. Vi har pratat om att köra den tävlingen men inte bestämt oss ännu. Själv behöver jag nog öva, för det är utmanande leder. Det är tur att vi nu hängt här i Källviksbacken i några dagar så att man får traggla lite.

Är du nyfiken på hur det ser ut när vi cyklar MTB i Källviksbacken så finns det ett gäng filmer på vår YouTube kanal. Planen är att ladda upp alla filmer från semestern nu under min sista semester vecka.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.