Veckomatsedel för vecka 19

Söndag och så sitter jag här igen och försöker skapa en bra veckomatsedel för vecka 19 som alla i familjen uppskattar. Hoppas att du kommer gilla det jag tänker göra!

Djävulsöga är ett recept från Lesscarbs som säkert är över två år gammalt men funkar fortfarande. I receptet står det att man ska ha pizzasås, men jag väljer att ha krossade tomater istället. Pizzasåsen innehåller nämligen socker….

Kyckling med kokos och ajvarsås är en gammal favorit till oss alla. Den är verkligen supergod. Jag brukar servera den som den är, men vill man kan man ha blomkålsris till eller annat tillbehör. Det är ett recept från Åse och Annas kokbok – LCHF 2.0.

Ketobiffar är perfekt att göra ett större sats så att du kan frysa in två och två. Oftast har jag ett gäng biffar i frysen men nu är det tyvärr tomt. När man är trött så är det så himla bra att bara tina upp och äta tillsammans med en grönsallad eller smörstekt vitkål.

På torsdag blir det Vincent önskemål, dvs pannkaka och då brukar jag antingen göra Ketoplättar eller Ketopannkaka. Vincent äter ”vanliga” pannkakor.

Vår middag på fredag har jag inte riktigt bestämt ännu men jag har både njurtapp, entrecoté eller flankstek i frysen. Så jag hoppas på fint väder så att vi kan grilla. Flankstek är supergott att grilla eller steka i stekpannan. Krydda med lite olivolja, soja, salt, peppar, paprikapulver och en stor klyfta vitlök. Låt ligga och dra sig en stund så blir det magiskt gott!

Hoppas att jag har inspirerat er till lite mumsig mat nu till veckan. De andra veckomatsedlarna hittar du här.

Djävulsöga
Djävulsöga
Kyckling i Kokos- och Ajvarsås
Ketobiffar
Mandelpannkaka

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.