Mandelpannkaka
22 mars 2019
För många innebär torsdagar är lika med pannkakstorsdag och bara för att vi äter LCHF, Keto eller helt enkelt bara glutenfritt behöver vi inte vara utan pannkaka. Mandelpannkaka är lika gott som vanlig pannkaka, lika enkelt att steka, blir snygga och givetvis goda.
Varje torsdag vill min son Vincent ha pannkaka, tyvärr äter han inte mandelpannkaka utan vanlig pannkaka. Givetvis igår när jag kom hem fick jag stå och göra pannkaka till honom. Jag har testat några varianter men denna är nog godast därav hamnar den här på bloggen.
Ketopannkaka är också god, för dig som ännu inte har testat det. Du hittar receptet på Ketopannkaka här.
Receptet på mandelpannkaka hittade jag i Åse, 56kilo.se, kokbok LCHF 2.0. Receptet var på 4 portioner men jag gjorde halvsats eftersom det bara var jag som skulle äta mandelpannkaka.
Mandelpannkakor
Måltid Lunch
Portioner 4
Ingredienser
- 4 st Ägg
- 4 dl Kokosmjölk
- 1 msk Fiberhusk
- 2 msk Kokosmjöl
- 1/2 dl Mandelmjöl
- 1 nypa Salt
- 1 tsk Vaniljpulver
- Smör att steka i
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och kokosmjölk
- Vispa sedan ner övriga ingredienser
- Låt smeten stå och svälla i minst 5 minuter och stek sedan pannkakorna i matfett.
- Servera tillsammans med bär och en klick vispad grädde.
Keyword Pannkaka
Föregående