Måndag och strålande solsken

Veckorna bara flyger fram just nu, känns det som. Måndag igen och jag vaknade till strålande solsken. Underbart, sommaren är här!

Allergin känns som om den redan har kickat igång. Jag är nämligen allergisk mot gräs men tycker att jag känner av pollen redan. Min man Anders är allergisk nu på vårkanten sen klingar det av då mitt drar igång. Antagligen har det exploderat nu när det har regnat en vecka och så värme och sol på det. Pang pollen!!!

Hur har din helg varit?

Min har varit upp och ner känns det som. Den började bra men så i lördags så kraschade jag med min MTB när jag håll på att träna på att cykla på bakhjulet. Jag har tillsammans med en annan tjej antagit utmaningen att lära sig att cykla på bakhjulet inom 14 dagar. Det är två engelska tjejer som gjort en wheelie film på Youtube, där de förklarar hur man ska göra. De säger att man bör klara det på 14 dagar om man öva 10-15 minuter varje dag.

Sagt och gjort så har jag öva på det några dagar nu. Jättekul är det. Vincent är med även han. Tror nog att han tycker det är lite roligt att mamma försöker lära sig. Även han behöver öva, då han inte riktigt kan det till 100%. Så han och jag har det rätt kul när vi håller på. Ger varandra tips osv.

Så till i lördags, då höll vi på som vanligt. Åkte på gräsmattan och övade som bara den. Plötsligt får jag till det, dvs lyfter framhjulet så att jag kan gå av cykeln bakifrån. Gjorde hur många gånger som helst, funkade klockrent.

Då tar jag beslutet att jag ska även testa på asfalten….. Ingen bra idé utan ryggplatta kan jag säga så här i efterhand. Jag fick upp framhjulet jättebra men PANG, så låg jag på marken. Jag landade på min rygg, raklång tror jag och tjongar i huvudet i asfalten så hårt att min hjälm spricker på två ställen. Jag som precis hade köpt den. Ja ja den fyllde sin funktion!

Hoppas verkligen du har hjälm när du cyklar!

Notering till mig själv, cykla aldrig utan ryggplatta när du leker och ha alltid hjälm. En sån billig försäkring för att klara huvudet. Hade jag inte haft hjälm hade jag nog varit på sjukhuset och inte mått så bra. Så nu går jag runt med öm rumpa och nackmuskler, men det bör snart gå över tycker jag.

Så nu blir det vila några dagar tills jag fortsätter min utmaning. Inte har detta avskräckt mig, jag är envis och tuff, detta härdar bara! Här nedanför ser du min film från dagen innan kraschen som jag lagt upp på Youtube.

Så här såg det ut dagen innan jag kraschade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.