Ketopannkaka

Inlägget innehåller annonslänkar
Nu när jag mer och mer går åt en striktare LCHF kost så var jag tvungen att testa Ketopannkaka.

Receptet kommer från Martina Johansson nya kokbok Ketoguiden. Det var några veckor sedan som jag var på hennes releaseparty för den nya boken. Det fanns en hel del ny information i boken som jag inte visste sedan tidigare. Men framför allt är det spännande med lite nya recept och ny input att optimera min kropp.

Är du nyfiken på boken tycker jag verkligen att du ska köpa den. Det finns nämligen 100 recept och en kostplan för 30 dagar. Perfekt att få en nystart. Du hittar den här

Ketopannkaka

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 8 st ägg
  • 3/4 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl Linfrömjöl (jag använde chiafrömjöl)
  • Bär sedan till servering, tillsammans med lite grädde eller kokosgrädde

Instruktioner

  1. Smält smöret och lägg alla ingredienser i en skål.

  2. Vispa med en elvisp tills smeten är slät och fluffig, eller en mixer.

  3. Värm en stor stekpanna eller ett plättlagg.

  4. Tillsätt 0,5 dl smör vid varje stekning utav pannkaka.

  5. När du vänder var lite försiktig, då den trillar isär lätt.

  6. Till detta serverar du bär och vispad kokosgrädde eller vanlig grädde.

Du kanske även gillar

3 kommentarer

    1. haha, tack snälla! Ja det var lite pill men tillslut blev de snygga. Nästa gång ska jag testa i ett plättlag, nu gjorde jag de i vår minsta stekpanna 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.