Biff stroganoff med blomkålsris

Ytterligare ett gammalt recept som jag har dammat av. Biff stroganoff med blomkålsris, såå enkelt och gott. Denna gång hade jag även i lite oxfond för att få en lite mustigare smak.

Förra veckan hade jag plockat fram lite gamla recept här på bloggen. Tanken var att uppdatera bilderna som inte är så himla bra. Tur att utvecklingen går framåt när det gäller att ta bilder. Man kan verkligen se en utveckling där 🙂

När jag lagade Biff stroganoff så gjorde jag den på eftermiddagen och så fick den stå och småputtra. Tanken var att vi skulle äta den samma dag, men eftersom vi kom hem så pass sent efter vår träning så fick vi äta den dagen efteråt. Då hade den gottat till sig ännu mer, magiskt god!

Biff Stroganoff med blomkålsris

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 250 gram champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl grädde
  • 1,5 msk Oxfond
  • en skvätt soja – Tamaris
  • Salt och Peppar
  • 1-2 st Blomkålshuvud, beror lite på hur stora de är

Instruktioner

  1. Börja med att strimla lövbiffen, hacka löken, dela champinjonerna.
  2. Stek allt sedan med rikligt med smör.
  3. Lägg över i en gryta, Pressa ner vitlöken, fonden, dijonsenap, tomatpuré och det vita vinet.

  4. Rör runt så att allt blandas väl och låt koka upp.
  5. Tillsätt grädden, en skvätt soja och Salt, peppar.

  6. Sänk värmen och låt stå och småputtra medan du förbereder blomkålsriset.

    Vill du tjocka på såsen kan du reda med philadelphia ost, ca 100 gram

  7. Riv blomkålen med ett grovt rivjärn.
  8. Stek detta sedan i rikligt med smör, smaksätt med salt och peppar.

  9. Nu smakar du av biff stroganoffen och tillsätter salt efter smak och tycke.
Smörstekt blomkålsris
Smaklig måltid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.