Ketobiffar

Inlägget innehåller annonslänkar

Alltså dessa är jättegoda och perfekt att ha i frysen när tiden inte finns att göra mat, Ketobiffar.

Lite mer inspiration från Martina Johanssons nya kokbok, Ketoguiden. Just Ketobiffar var det första jag provade. Så enkelt och gott. Men framför allt när man gör en sats på 2,5 kg nötfärs eller blandfärs, det blir ca 15-20 st biffar som du enkelt kan frysa in. Så enkelt den dagen man inte hinner laga mat från grunden, man bara tar fram ur frysen och värmer på. Lite grönsallad till, lite olivolja och saken är klar.

Är du nyfiken på boken tycker jag verkligen att du ska köpa den. Det finns nämligen 100 recept och en kostplan för 30 dagar. Perfekt att få en nystart. Du hittar den här

Ketobiffar

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 15 st

Ingredienser

  • 2,5 kg Nötfärs eller blandfärs
  • 4 st Äggulor
  • 2 st finriven gullök (inte med i original receptet)
  • Salt och peppar (mycket)

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en stor bunke.

  2. Finriv den gula löken med ett rivjärn och häll i skålen.

  3. Blanda väl och därefter forma till lagom stora biffar.

  4. Stek sedan biffarna i rikligt med smör.

  5. Perfekt att frysa in eller att ha i kylen. Håller sig upp till en vecka i kylskåpet.

Du kanske även gillar

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.