Tips på 4 bra kokböcker

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

Idag tänkte jag tipsa om 4 bra kokböcker där jag plockar inspiration från.

Jag skapar inte egna recept utan jag plockar inspirationen från andra, ibland gör jag om recepten lite så att det ska passa mig/oss. Nu den sista tiden har jag även fått kokböcker just för att göra en bokrecension, vilket är jätteroligt.

Vissa kokböcker har jag haft en stund, vissa är nyare. Men något som jag alltid gör är att jag skriver i kokböckerna vad jag tyckte om maten, om jag ändrade något. Detta gör jag för att komma ihåg till nästa gång jag kommer att göra maträtten igen. Så är du hemma hos mig och bläddrar i kokböckerna står det lite vad jag tycker om receptet vid kanten.

Är vi fler som gör så?

Den första kokboken som jag tänkte tipsa om är Det Stora Matäventyret, skriven av Fanny Lindkvist och är en jättefin kokbok med tydliga matbilder och alldeles lagom med text. Du får jättebra tips att lyckas laga mat med barn i köket. Några recept har jag även på bloggen så som Sixtens Piratgryta och Guldris.

Du hittar kokboken här hos Bokus.

Den andra kokboken jag tänkte tips om är Birgitta Höglunds Bästa Grilltips. Det är en bok som funnits tidigare men där man gjort en ny utgåva, där Magnus och Jenny Andersson som driver Under Vårt Tak har skrivit förordet i den. Här hittar du det mesta du kan göra över öppen eld eller på din grill. Själv har jag gjort många recept i från den. Något som vi alltid har ätit på  LCHF Eventet i Säffle är Birgittas foliepaket även om jag har ändrat om lite och tagit lax istället. Men inspirationen är från Birgitta.

Du hittar kokboken här hos Bokus.

Den tredje kokboken som jag tänkte tipsa om är Vardagsgott med LCHF som Anne Aobadia har gjort. Här hittar du 52 lätta familjerecept. Allt från enklare vardagsrätter till lite festligare till helgen. Vissa recept har jag gjort i min Crock-Pot så som Lammgryta. Härliga bilder med bra förklaringar.

Du hittar kokboken här hos Bokus.

Den sista kokboken är som du kanske förstår Ketoguiden som Martina Johansson precis givit ut. Jag håller mer och mer på att experimentera med min kropp för att optimera den på bästa sätt och här kommer Martinas kokbok helt rätt. Jag har gjort Ketobiffar och Ketopannkaka men kommer att göra fler eftersom jag märker att min vikt sakta men säkert går ner. Det är bra information i kokboken där hon förklarar Keto och hur allt hänger ihop och vad du ska tänka på. Jag har fått massa ny input.

Du hittar kokboken här hos Bokus.

Hoppas att du nu har fått lite ny inspiration genom de 4 tips som du precis fått från mig. Berätta gärna vad du tycke om kokböckerna här nedanför genom att lämna en kommentar.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.