Het lammgryta med blomkålsris

Wow säger jag bara….. snacka om gott! Detta recept är också från Anne Aobabia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Fast denna rätt gjorde jag i min Crock-Pot istället för på spisen.
Blev magiskt gott och het!

Passade mig perfekt att göra denna rätt i Crock-Poten. Innan jag åkte iväg till jobbet laddade jag pottan med allt, även om receptet sa att häll ner stjälksellerin efter halva tiden. Funkade ändå 😛

Luktade ljuvligt i huset när jag kom hem på eftermiddagen, tillsatte créme fraiche och lätt den puttra vidare på låg temperatur i ca 30 min innan jag serverade den.

Het lammgryta med blomkålsris

Måltid Middag
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 800 gram urbenad lammstek eller bog
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 500 gram Stjälkselleri
  • 50 gram Smör
  • 2-3 msk Tomatpuré
  • 1 msk Vinäger
  • 1 msk Salt
  • 2 msk Curry
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 3 dl Créme Fraiche
  • Färsk Persilja
  • 1 st Blomkålshuvud

Instruktioner
 

  • Skär köttet i grytbitar. 
  • Hacka löken och vitlöken fint samt skiva sellerin.
  • Lägg ner allt i pottan och tillsätt kryddorna och rör runt.
  • Ställ nu in tiden på 6 timmar på låg temperatur.
  • När det är 30 minuter kvar tillsätter du créme fraiche och rör runt. På med locket och låt vara tills tiden gott ut.
  • Under de sista 30 minuterna river du blomkålen och smörsteker de i en stekpanna. Tillsätt salt och peppar.
    Vincent åt ris till sin mat.
Keyword Crock-Pot

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.