Het lammgryta med blomkålsris

Wow säger jag bara….. snacka om gott! Detta recept är också från Anne Aobabia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Fast denna rätt gjorde jag i min Crock-Pot istället för på spisen.
Blev magiskt gott och het!

Passade mig perfekt att göra denna rätt i Crock-Poten. Innan jag åkte iväg till jobbet laddade jag pottan med allt, även om receptet sa att häll ner stjälksellerin efter halva tiden. Funkade ändå 😛

Luktade ljuvligt i huset när jag kom hem på eftermiddagen, tillsatte créme fraiche och lätt den puttra vidare på låg temperatur i ca 30 min innan jag serverade den.

Het lammgryta med blomkålsris

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Portioner 6

Ingredienser

  • 800 gram urbenad lammstek eller bog
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 500 gram Stjälkselleri
  • 50 gram Smör
  • 2-3 msk Tomatpuré
  • 1 msk Vinäger
  • 1 msk Salt
  • 2 msk Curry
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 3 dl Créme Fraiche
  • Färsk Persilja
  • 1 st Blomkålshuvud

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. 

  2. Hacka löken och vitlöken fint samt skiva sellerin.

  3. Lägg ner allt i pottan och tillsätt kryddorna och rör runt.

  4. Ställ nu in tiden på 6 timmar på låg temperatur.

  5. När det är 30 minuter kvar tillsätter du créme fraiche och rör runt. På med locket och låt vara tills tiden gott ut.

  6. Under de sista 30 minuterna river du blomkålen och smörsteker de i en stekpanna. Tillsätt salt och peppar.

    Vincent åt ris till sin mat.

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.