
Het lammgryta med blomkålsris
Wow säger jag bara….. snacka om gott! Detta recept är också från Anne Aobabia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Fast denna rätt gjorde jag i min Crock-Pot istället för på spisen.
Blev magiskt gott och het!
Passade mig perfekt att göra denna rätt i Crock-Poten. Innan jag åkte iväg till jobbet laddade jag pottan med allt, även om receptet sa att häll ner stjälksellerin efter halva tiden. Funkade ändå 😛
Luktade ljuvligt i huset när jag kom hem på eftermiddagen, tillsatte créme fraiche och lätt den puttra vidare på låg temperatur i ca 30 min innan jag serverade den.
Het lammgryta med blomkålsris
Ingredienser
- 800 gram urbenad lammstek eller bog
- 1 st Gul lök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 500 gram Stjälkselleri
- 50 gram Smör
- 2-3 msk Tomatpuré
- 1 msk Vinäger
- 1 msk Salt
- 2 msk Curry
- 1 tsk Sambal Oelek
- 3 dl Créme Fraiche
- Färsk Persilja
- 1 st Blomkålshuvud
Instruktioner
-
Skär köttet i grytbitar.
-
Hacka löken och vitlöken fint samt skiva sellerin.
-
Lägg ner allt i pottan och tillsätt kryddorna och rör runt.
-
Ställ nu in tiden på 6 timmar på låg temperatur.
-
När det är 30 minuter kvar tillsätter du créme fraiche och rör runt. På med locket och låt vara tills tiden gott ut.
-
Under de sista 30 minuterna river du blomkålen och smörsteker de i en stekpanna. Tillsätt salt och peppar.
Vincent åt ris till sin mat.
6 kommentarer
Emelie Babunovic
Ser jättegott ut 😍
Pernilla
😍
fnulan
Åh vad gott det ser ut! Lamm är verkligen mums om det är rätt tillagat! Blomkålsris är min stora favorit!! Tack för tipset!!!
Pernilla
Så lite så😍
Linda
Men gud ser ju riktigt gott ut verkligen! Är du nöjd med crock pot?
Svar: Tack, hoppas att alla ni underbara läsare kan dra nytta av något i alla fall.
Pernilla
Jag är supernöjd med min Crock-Pot. Trodde inte att jag skulle använda den så mycket när jag fick den i julklapp för 2 år sedan, men så fort det blir höst och vinter går den för jämnan.