Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot
2 november 2017
WOW, säger jag bara!
Nu i helgen gjorde jag ett recept från Fanny Lindkvist (Lesscarbs.se) nya kokbok, Det stora Matäventyret. Som alltid ändrar jag lite i receptet 🙂
Men jag kan säga att den fick tummen upp av både man och barn 🙂
I Fannys recept så gör man den på spisen, ca 2 timmars kokning medan jag gjorde den i min Crock-Pot. Tog bort alla vätska nästan, hade enbart i 0,5 dl vatten och när det återstod 30 minuter så hällde jag i 2 dl grädde. Jag ställde in pottan på lågtemperatur och 5 timmar. Doftade ljuvligt i huset kan jag säga 🙂
Har du barn och söker ny inspiration så tycker jag verkligen att du ska köpa henne nya fina kokbok, du hittar den här.
Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot
Måltid Middag
Portioner 6
Ingredienser
- 1 kg Högrev
- 2 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0,5 dl Vatten
- 1 tsk Örtsalt
- 2 st Lagerblad
- 2 tsk Timjan
- 2 tsk Oregano
- 3 msk Tomatpure
- Salt, peppar
- 2 dl Grädde Häll i när det återstår 30 minuter av tiden.
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar, ca 1 x 3 cm
- Grovhacka löken och vitlöken, lägg ner i Crock-Poten
- Tillsätt alla kryddor och vattnet, rör runt så att tomatpure blandas upp.
- Tillsätt köttet och ställ in din Crock-Pot på lågtemperatur och 5 timmar
- Efter 2 timmar lyfter du på locket och rör runt lite.
- När det återstår 30 minuter kvar på din timer, så tillsätter du 2 dl grädde.
- Till detta serverade jag blomkålsris och vanligt ris till sonen som inte äter blomkålsris.
- Smaklig måltid!
Keyword Crock-Pot