48h Fasta, Ketos & Träning

Nu i veckan körde jag en 48h fasta och innan jag bröt fastan körde jag en intervall pass på träningscykeln. Upptäckte att jag var i grym ketos.

Det är alltid intressant att fasta. Först är det intressant med omgivningen som inte förstår varför man gör det. De säger själva att de aldrig hade fixat det. Vilket jag tror att de gör men det kommer att vara tufft.

Fasta

Själv upplever jag det inte som några problem med att fasta. Snarare är det skönt att slippa tänka på mat. Kroppen blir lugn inombords. En skön känsla, mina tarmar och kropp får vila lite från all mat.

För dig som aldrig har fastat kanske det är svårt att förstå. Jag har skrivit många inlägg om just fasta. Läs gärna de om du är nyfiken på just fasta.

Träning

Precis som vanligt tränade jag, innan jag bröt min fasta i tisdags. Körde tillsammans med vår vän Ki, ett hårt träningscykel pass hemma i garaget. Vi körde intervall pass 1 x 1 minuter riktigt tungt, 10 reps. Därefter vila i 10 minuter innan vi körde samma block igen. På slutet kändes det som om jag skulle dör. Så ont gjorde det i musklerna. De brann typ. Var tvungen att släppa av på motståndet lite.

Det är sjukt intressant att man kan träna så pass hårt ändå fast man inte har ätit något på 48h , eller hur?!?!

Genom Ketopodden intervjuade jag och Matilda skaparen av Ketonix, Michel Lundell. Ni måste lyssna på avsnittet sedan när det släpps. Sjukt intressant. Jag fick lära mig massor och framför allt hur man blåser i en utaningsmätare.

Ketos

Givetvis testade jag direkt på den mätaren jag har hemma, den från USA. POFF så hoppade jag upp rätt många snäpp i ketos. Från 0,34 upp till 0,81. Så det ska bli intressant att fortsätta blåsa för att se skillnaden. Kanske även beställa en Ketonix.

Helt slut efter vårt intervallpass
Efter middagen blåste jag 0,81 – coolt!

4 kommentarer

 • Jossan

  Riktigt spännande inlägg, stort tack! Kan bara hålla med, det slutar aldrig att förvåna hur hårt man kan träna trots fasta. Och att äta efter ett pass på fastande mage är ju magiskt, precis allt smakar mer ?
  Har testat att mäta keto-nivå med en manick som heter X6, den mäter även mjölksyranivå vilket är rätt intressant att följa.
  https://www.quicktest.se/produkt/multitest-x6/

  Men den du visade verkar helt klart smidigare då du bara behöver andas i den. X6 mäter med blod, ungefär som en glukosmätare. Så den är lite krångligare.
  Ska inhandla den du visar i inlägget. Tack igen!

  • Pernilla

   Tack snälla! Ja verkligen kroppen är rätt fantastisk. Det finns idag mätare som du kan köpa i Sverige som heter Actrack eller Ketonix som jag skriver om i inlägget. Båda två är utandningsmätare, actrack är lättare att blåsa i då appen säger ifrån ifall du blåser för hårt.
   Ha en fin dag!
   Kram Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.