3 dagars fasta

Nu i veckan har jag gjort min andra längre fasta, dvs en 3 dagars fasta.

I höstas gjorde jag min första längre fasta, tidigare har jag bara fastat i 24 timmar eller 48 timmar men kände då i höstas att det var dags att testa. Läs gärna om min 5 dagars fasta och mina reflektioner under den fastan.

Precis efter jul och nyår försökte jag mig på en längre fasta men fick avbryta den eftersom jag inte kände att jag klarade av den. Kroppen kändes skum och den var helt enkelt inte redo för en längre fasta. Då klarade jag bara av att fasta i 48 timmar.

Det finns massa positiva effekter med att fasta men den coolaste som jag tycker är att kroppen nollställer sig typ. Sist fick jag en helt annan mättnadskänsla, en helt annan avföring, magen var som en klocka. Jag hade en sjukt härlig känsla i kroppen, som att den var på topp. Städad, rensad från en massa skit. Så himla skönt!

Sist var jag förvånad över hur lätt det gick, och det måste jag nog säga även denna gång. Sjukt intressant att kroppen fixar detta utan problem. Visst jag känner hunger emellanåt men inte så att det är jobbigt. Det gäller att dricka mycket vatten och ta salt. Själv tar jag lite flingsalt vid varannat tillfälle jag dricker vatten.

Att träna under fastan är inga som helst problem. Under dessa tre dagar har jag bara kört PT-pass i måndags med Emelie och jag kan säga att de är tuffa. Där softar man inte! Sedan blev det ett pass hemma i garaget på tisdagen tillsammans med våra vänner Ki och Ulle. Där blev det tunga intervaller, 2 x 20 minuters block med tungt motstånd. Visst där kände jag att mjölksyran kom snabbare än vad jag är van vid men det var bara att släppa av lite på motståndet men bibehålla kadensen så fixade jag det utan problem.

Det är sjukt coolt att kroppen fixar detta utan problem!

Effekten denna gång blev att jag kom djupare in i ketos, viktmässigt gick jag ner 2 kg på dessa tre dagar. Jag kommer säkert att gå upp 1 kg när jag börjar äta igen men det är bara att äta mer fett så att jag bibehåller denna goa ketos. Sjukt allert, pigg och stark!

Tanken med fasta framöver är att jag ska köra dessa lite längre fastor typ en gång per kvartal för att se hur effekten blir. Tidigare har jag gjort en fasta en gång per vecka, då i 24 timmar. Eller så fortsätter jag med mina 24 timmars fastor. Hmm har inte bestämt mig ännu 🙂

Ketopodden – Avsnitt 10 kommer att handla om fasta

Imorgon fredag kommer ett nytt avsnitt av Ketopodden ut och då pratar vi om just fasta och alla dess effekter. Svarar på många frågor från våra lyssnare. Så ladda ner en poddapp som Podbean, Acast, Spotify eller Itunes och sök på Ketopodden så hittar du oss där!

5 kommentarer

 • Nisse Hult +365 dgr med OMAD

  Men akta sig ?
  Fasta är farligt säger dina kvinnliga ”bloggarkollegor”
  Ajabaja
  För de kan väl inte va så att det är andra spöken
  dom sliter med?

 • Josefin

  Hej! Följt dig ett tag nu och tycker du är så inspirerande! Jag äter 1 gång/dagen- alltid kl 17, fyra dagar i veckan. Resterande dagar 2 mål/Dag. Mår så bra av det!! Hälsningar Josefin

  • Pernilla

   Hej Josefin, vad glad jag blir ? Tack! Bara det funkar för dig, så är det absolut inga problem med att äta en gång per dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.