Reflektioner efter min 5 dagars fasta

Förra veckan gjorde jag en 5 dagars fasta, där jag enbart drack vatten och åt lite salt. Det är sjukt intressant vad våra kroppar klarar av.

Tänkte att det är dags att reflektera över mina 5 dygn nu utan mat. Hur känns dag nu i kroppen? Har jag märkt någon skillnad rent kroppsligt?

Ja, faktiskt!

Det jag märker är att jag känner hunger mycket tydligare nu. Tidigare kände jag mig aldrig hungrig. Jag blir mätt mycket fortare och allt kokosfett som jag har i min ägglatte på morgonen känns nu alldeles för mycket 🙂

Min hy känns bättre, under dygn 4-5 fick jag några finnar, precis som om kroppen rensade ut det sista. Min mage har även kommit igång utan problem.

Har du missat mitt inlägg om min 5 dagars fasta kan du läsa det här.

Har även fått utöka mitt skärp med ytterligare ett hål. Så även om jag gick ner -3 kg genom fastan så utav dessa har jag nu gått upp 1,3 kg. Resten är nog det fett jag hade på kroppen, och den kommer inte tillbaka i första taget om jag får bestämma.

Jag kommer givetvis att fortsätta fasta, varje söndagkväll till måndagkväll, en 24 h fasta en gång per vecka. Även om jag vilar från den denna vecka. Sen till våren kommer jag garanterat att köra ytterligare en långtidsfasta. Lite för att städa kroppen, så som jag skrev i mitt andra inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.