Stigcykling, MTB och Roligt

Tänk att jag skulle fastna så för att cykla MTB. Det är sjukt roligt och utmanande, framför allt att cykla stigcykling.

Det var för 2 år sedan som jag började cykla MTB. Den första MTB som jag köpte var en hardtail, BMC Teamelite. Den hade jag ett år då vi bilade genom Europa. Cyklade på en massa olika Bikeparks. Här nedanför hittar du några inlägg från vår resa.

Jag tyckte det var roligt med att cykla MTB men blev nog inte biten för förra året, 2019. Då hade jag köpt en fulldämpad MTB, en Canondale Scalpel SE. Det var med en fulldämpad MTB som jag upptäckte tjusningen med att cykla stigcykling. Det blev inte lika skumpigt som med en hardtail, dvs en MTB med dämpare i framgaffeln och inget bak.

Med en fulldämpad MTB som har dämpare både i framgaffeln och bak blir ens resa genom skogen otroligt mycket trevligare. Alla små hinder flyter man över, man behöver inte alls jobba på samma sätt med sin kropp eller sin MTB.

Teknik

Under 2019 lärde jag mig otroligt mycket om hur man ska hantera sin MTB. Jag lärde mig att cykla utför olika branter men kanske inte så mycket teknik som jag hittills i år har lärt mig. Nu blir jag lite irriterad när jag inte fixar vissa hinder.

Eftersom jag tycker att det är så himla roligt så kommer det säkert att blir mer MTB här på bloggen. Hoppas du har överseende med det. Du kanske också gillar att cykla och blir inspirerad att cykla lite stig 🙂

Mitt mål under den här säsongen är att bli lite snabbare och lite mer tekniskt kunnig. Har inte som mål att köra en massa tävlingar även om det är ett kvitto på att se ens utveckling.

Nu till denna sommar har jag beställt en ny MTB. Sålde min gamla redan i höstas och går nu och bara väntar på min nya ska komma. Den som jag beställde har dragit ut på leveransen så under förra veckan fick jag tänka om och ändra min beställning. Hade beställt en Rocky Mountain, Instinct men har nu ändrat till en Merida One Twenty 8000 från 2019.

Så har jag turen med mig hinner den komma innan påskledigheten men men man vet aldrig. Om inte annat ska det bli otroligt roligt, när den väl kommer.

Jag har som sagt vad blivit otroligt biten just när det gäller stigcykling och MTB. Älskar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.