Bike Park Petzen i Österrike!

Vårt första äventyr började i Bike Park Petzen iSt. Michael ob Bleiburg, Österrike. Vincent och Anders förväntansfulla medan jag var lite mer nervös.

Den banan eller trail som vi skulle köra var nämligen 11 km lång, nedför ett berg i Österrike, en så kalland Flow Country Trail. Givetvis började vi med att köra lite vilse på berget men tillslut kom vi rätt. Kan säga att man inte kan lita till 100% på Google Maps.

Väl på plats köpte vi ett dagspass och hoppa i kabinen som skulle ta oss till toppen på berget. Nervöst!

Bike Park Petzen

Givetvis drog Vincent iväg från oss direkt, lätt nervös för det tog jag mig sakta men säkert nedför berget. Folk körde om min lite var stans, ont i händerna, ont i knäna eftersom man stå lite på huk när man kör. Första trailen tog mig nästan 50 minuter att komma ner till botten. Där stod Anders och Vincent vackert och väntade på mig.

Upp igen med kabinen, ca 10 minuter och ner igen. Jag blev säkrare och vågade köra på lite mer, de andra gångerna tog det inte mer än 30-35 minuter att köra ner.

Jag tyckte om Flow trailen eftersom det var inte tekniskt svår utan vem som helst kan köra den i sitt egna tempo. Kom det upp folk bakom en stannade man bara och släppte förbi de. Man fick ett skönt flyt i kroppen bland alla kurvor nedför berget.

Sista åket körde givetvis Vincent och Anders tillsammans, jag hoppade över eftersom jag hade fått så himla ont i knät. Vad händer? jo Vincent kör av i en utav kurvorna på väg ut ur kurvan. Som tur var fanns det en kille som höll på att fixa i trailen, han hjälpte till med att tvätta rent såren som Vincent fick.

Eko Hotel

När vi var på Petzen så hade vi hyrt ett rum på Eko hotell i Koros, Slovenien. Tog inte mer än 20 minuter att köra till Petzen från hotellet men jag kan inte rekommendera det eftersom vi båda tyckte att det var lite för dyrt för den dåliga standarden som de hade. Precis vid hotellet hade de även MTB Trails som Anders körde, tekniskt svåra och inget för en nybörjare som mig eller Vincent även om han inte är en nybörjare.

Sammanfattning

Petzen Flow Trail gillade jag skarpt, får man nöta den lite så ökar man hastigheten automatiskt. Sköna kurvor, behöver knappt trampa, bara att stå på tramporna och följa med. Svårighetsgrad väldigt lätt. Passar oss nybörjare perfekt.

Vincent sammanfattning är att den var lätt, rolig och mycket hopp med skönt flyt.

Anders sammanfattning, en underbar Flow Trail men saknar medelsvåra spår för en som är mer teknisk kunnig. Däremot så var Thriller mer tekniskt utmanande men inte lika rolig som Flow Trail. Se Anders köra i Flow Trailen här nedanför.

Vill man inte cykla så fanns det väldigt mycket vandringsleder, titta gärna in på deras hemsida så ser du mer.

Här kommer lite bilder:

Petzen Bike Park Österrike – Me in action!
Petzen Bike Park Österrike – längst uppe på toppen.
Petzen Bike Park Österrike – järngänget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.