Merida One Twenty – Test

I samarbete med Funäsdalens Cykel & Fritid och Merida Sverige
Förra helgen fick jag möjlighet att testa en väldigt grym MTB, nämligen en Merida One Twenty genom Funäsdalens Cykel & Fritid och Merida Sverige.

Det var under senhösten som jag beställde en ny MTB till mig men tyvärr har den blivit försenad. Tanken var att den skulle komma någon gång under mars månad men nu är leveransen satt till juni/juli vilket gör att jag måste tänka om.

Eftersom vi känner Henrik som har Funäsdalens Cykel & Fritid så snackade han med Merida ifall jag inte fick testa en utav deras MTB under en helg. Just för att känna på MTB hur den beter sig in action, så att säga.

Min spontana känsla var att den kändes väldigt stabil i styret. Låg tyngdpunkt skulle jag nog förklara min känsla. Väldigt stabil, följsam öven vid stökig terräng. Bromsarna var lite annan känsla än de jag använder idag på min MTB. Dessa var lite mer av eller på, så att säga…. hahah

Höll på att slå runt på vid ett tillfälle då jag inte hade testat att bromsa hårdare innan. Storleken på Merida One Twenty som jag testade är en Medium.

Jag testade verkligen Merida One Twenty i helgen, vi cyklade varje dag i olika terränger. På fredagen var vi vid Änggårdsbergen för att testa den i deras nedförsbackar och stökiga terrängen som finns där. Har även en brant slänt som jag inte har vågat att köra utför, men nu med One Twenty gick det hur bra som helst. Sjukt stolt över mig själv!

Lördagens utmaning blev kring vårt område här i Lindome. Vi har en slinga ovanför oss i skogen, både tekniskt svår med några stenhällar att ta sig uppför. Även här tuffade Merida One Twenty på som bara den. Inga som helst problem.

Sist ut på söndagen var Rigortorpet, det som är min hemmaskog så att säga… hahah! Det är här jag har lärt mig mycket genom att cykla på deras skogsstigar. Även här tuffade Merida One Twenty på som bara den. Fick till och med några PB på slingor där jag tidigare hade cyklat. Sjukt roligt!

Det som jag övade mest på under söndagen var att få upp framhjulet på ett enkelt sätt genom att använda cykeln och inte rycka i styret för att få upp framhjulet. Tajming och teknik, svårare än vad man tror men till slut fick jag till det. Genom att lära mig det, så blir det mycket enklare att ta sig över olika hinder man möter på skogsstigen.

Sammanfattning om Merida One Twenty

Otroligt trevlig MTB, passade mig perfekt som gillar att cykla stigscykling i skogen. Följsam och stabil i skogen. Växlarna klickade i snabbt och en funktion var ju att man även kan växla upp med pekfingret istället för tummen. Sjukt smidigt!

En perfekt all around MTB, helt enkelt!

Tack till Funäsdalens Cykel & Fritid som gjorde det möjligt för mig att testa en Merida One Twenty. Tack till Merida som lånade ut cykeln till mig en hel helg. Jätteroligt och något jag vill göra fler gånger, dvs testa cyklar!

Här nedanför har du lite bilder från helgen,

Änggårdsbergen i Göteborg, testar utför
Änggårdsbergen i Göteborg, testar utför
Grusparkeringen vid Eklanda Höjd
Söndag, Rigortorpet – teknikträning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.