Bike Park Krvavec i Slovenien!

Vårt andra stopp i vår roadtrip är hos Bike Park Krvavec i Slovenien. Här ska vi bo på Sloveniens högst belägna hotell, mitt på berget, nästan på toppen.

Utsikten här från vårt hotellrum är magiskt, helt underbart att vakna den denna vy varje dag. Ska man åka på denna Bike Park ska man verkligen bo här, lätthet att ta sig till trailsen, bra och god mat. Perfekt för en barnfamilj, finns massor att göra.

Bike Park Krvavec

Eftersom jag är nybörjare så höll jag mig uppe på berget, där fanns nämligen två trails för mig att köra. Bambino trail som var ungefär 1,5 km lång, lätt att ta sig igenom, inget tekniskt svårt mer än några tajta kurvor. Panorama gick längs hela berget, skönt flow och man fick upp bra med hastighet. Även den var inte mer än 1,5 km. Perfekt för mig som inte orkar stå med böjda knän så länge.

Aktiviteter

Något som Vincent tyckte var superroligt var att köra Gokart nedför berget. Själv testade jag det inte men han körde över 10 gånger tror jag. Givetvis kostade det euro. Eftersom vi bodde på Hotell Krvavec så ingick det att vi fick skjuta pilbåge vid hotellet, hoppa studsmatta.

Vi passade även på en kväll att gå barnvandringen från kabinen upp till hotellet. Fanns ett ställe där man fick spela instrument på olika material, rör och plåtbitar. Bredvid oss gick korna som betade på berget. Så mysigt.

Hotell Krvavec

Hotellet var super mysigt, fräscha rum. Vi hade ett familjerum men pentry men vi hade valt att ha halvpensionat så frukost och middag ingick i priset. Både frukost och middag var väldigt barnvänligt samt lågkolhydrats vänligt vilket jag uppskattar.

Sammanfattning

Om jag ska sammanfatta vårt stopp hos Krvavec så tycker jag nog att det var snäppet bättre än Petzen, fast på ett annat sätt. Krvavec var bättre familjeaktivitet eftersom det fanns mer att göra. Ville man inte åka MTB hela dagen så fanns det höghöjdsbana att gå, Gokart, klättervägg osv. Jag kan tänkta mig att åka tillbaka. Sen var utsikten helt magisk.

Vincent sammanfattning om Bike Park Krvavec, finns mycket att göra som barn, trails uppe på berget är lätta men PussyCat 9 km är tekniskt svår men det gick att ta sig ner.

Anders sammanfattning om Bike Park Krvavec är en av de bästa singel track trailsen han har kört. PussyCat är 9 km med en bra blandning av teknik och flow. Inget för en nybörjare.

Här kommer lite bilder,

Bike Park Krvavec, järngänget längt uppe på toppen av berget
Bike Park Krvavec – Pilbåge vid hotellet
Hotell Krvavec – Utsikten från vårt rum
Vincent och Anders uppställda vid Bike Park Krvavec
Instrument på berget
Kossorna som gick kring BIke Park Krvavec
Frukost på Krvavec Hotell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.