Vårt äventyr i Davos, Schweiz

Den sista platsen som vi besöker på vår resa är Davos i Schweiz.

Davos är Europas högsta belägna stad, på en höjdnivå 1560 meter över havet. Otroligt vackert!

Vi hade hyrt ett rum på ett hotell som låg centralt. Är du turist i Davos så får alla turister som bor på hotell i byn ett pass så att man kan åka de olika kabin- och bussarna. Otroligt smidigt! Ska man cykla MTB så behöver du enbart köpa till ett pass för din cykel, ca 100 sek.

Enduro 2

Första gången Anders var här var för ett år sedan då han hade en MTB-tävling, Enduro 2. En tävling som han även ska köra i år med 3 utav hans kompisar, Klas, Daniel och Mikael. Så han vill passa på att träna lite extra 🙂

Även Vincent har en dröm att åka till Davos eftersom han hade sett en YouTube film från Davos, en träbana för MTB cykling. Sköna flow trails, både på grus och uppbyggda träspångar. Snacka om besviken kille, trailen var inte alls som i filmen men han fick kört den och några andra trails i Davos – Kloster.

Jakobshorn

Under tiden som Vincent och Anders var i grannbyn Davos – Kloster så passade jag på att vandra upp till Jakobshorn, en magiskt utsikt. Jakobshorn ligger på 2590 meter över havet och det är två kabiner man får använda för att komma upp på toppen om man inte vandrar hela vägen. Sista biten går man, enkel terräng. Så himla vackert!

Här kommer lite bilder från Davos,

Toppen på Jakobshorn
Promenad mot toppen!
Vilken utsikt
Helt underbart!
Själva byn Davos taget från Kabinen på väg ner igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.