Resan mot ditt mål

Resan mot ditt mål

Dagen är kommen och din resa mot ditt mål är nära. Du kan nästan ta på det med din hand. Det är nu det händer och du ska uppnått ditt mål. Idag tänkte jag dela med mig om hur jag agerar och tänker. Vad är det som händer med det mentala och vad är hjärnspöken?

Nu har du kämpat under ett par veckor, du har hållit ditt tidsschema och din plan. Det är dagen då det händer. Du ska genomföra ditt mål. Oavsett vad som händer så har du varit grymt duktigt, glöm inte bort det!

Som jag har berättat för dig tidigare så skulle jag springa ett maraton. Jag har under 16 veckor tränat och förberett mig för att springa ett maraton. Dagen är kommen och resan mot mitt mål är nära. Jag är nervös och förväntansfull.

Min plan

Jag har min plan, mitt mål om hur jag ska genomföra de maraton jag ska springa. Jag har följt mitt träningschema och det är nu mina nerver ställs på prov. Jag har min plan på hur jag ska genomföra maratonet och det är nu det gäller. Kommer jag att kunna hålla min plan.

Nu gäller det att hålla sig till sin plan som man har skrivit ner. Som jag skrev i min plan för att kunna genomföra maratonet, börja spring i ett lugnt tempo, gå inte ut för hårt. Precis så gjorde jag, jag lade mig i mitt planerade tempo och luffade på.

Det var ett härligt väder och bra med publik utmed banan. Det mentala kom när jag gick in för ett springa ett varv till på den rund bana man skulle springa. Det var väldigt jobbigt mentalt att springa vid sidan om målgång för att bege sig ut på ett varv till. Det är nu det gäller att plocka fram sitt syfta eller sin plan med sitt mål. För mig var det att klara av att springa ett maraton och att komma i mål, att inte bryta.

Hjärnspöken

Jag är trött och energin tryter, det är här man måste försöka ändra sina tankar. Ta bort de tankar man har, eller de hjärnspöken som dyker upp. Försöka fokusera på något annat. För mig var det att plocka energi ur den publik som stod längs banan. De var där för mig, de hurrade för mig och jag är stark som klarar detta. Helt plötsligt hör jag hur min son ropade; Heja mamma! Snacka om energiboost delux.

Just den energi fick mig att fortsätta och ta mig i mål på de maratonet jag sprang. Jag fokuserade på att genomföra loppet även om jag gick 2 lyktstolpar och sprang 4 lyktstolpar mot slutet. Jag är otroligt stolt över min prestation och att jag klarade av att genomföra ett maraton.

Det jag vill förmedla med detta är att du klarar av mer än du tror oavsett vad för mål just du har. Det gäller att ha en plan och att hålla sig till sin plan. Skriv ner den, bryt ner den i mindre delmål och gör den tidsbestämd.

Jag har nu under 3 veckor delat med mig lite hur jag tänker och gör kring målsättning. Läs gärna tdigare inlägg om Brukar du sätta upp mål? Vad är ett mål? Att nå sitt mål.

Hoppas att detta inspirerar dig att sätta upp mål för det du vill utföra!

Jag har kommit i mål, fått min medalj och en blomsterbukett!
Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.