MTB Lackarebäck

MTB Lackarebäck

Lackarebäck har alltid varit utmanande för mig när det gäller MTB. Det är tekniskt svårt och det finns otroligt mycket stenhällar att ta sig nerför. Jag känner, att fixar jag lackarebäck så fixar jag det mesta när det gäller att cykla MTB i skogen. Idag delar jag med mig utav de första två lederna som jag har klarat av efter mycket om och men. Mitt mål för 2022 är att klara av att cykla MTB i Lackarebäck!

Idag tänkte jag skriva om ett område som vi här i Göteborg kallar för Lackarebäck. Det är ett gammalt område som ligger i Svejserdalen, som fick sitt namn då man ansåg det lika vackert som en schweizisk dalgång. I dalgången slingrar det sig en bäck och på 1700-talet användes vattnet till brännvinstillverkning. Det är en härlig natur måste jag säga, otroligt vackert med bokskog, dalgången och de höga bergen med utsikt över allt.

Förutom att det är otroligt vackert här så finns det en massa härliga MTB leder som man kan cykla på. Vissa är otroligt utmanande och vissa lite lättare men det är tekniskt svårt tycker jag. Så nästa steg i min utveckling på en MTB är att lära sig cykla alla leder i Lackarebäck så bör jag fixa det mesta på andra ställen.

Elins Enduro

Den första leden som jag nu klarar av att cykla är Elins Enduro. Där är det två partier som var utmanande för mig, först en skarp kurva vid en större stenhäll och direkt efter kurvan kommer denna stenhäll. Mentalt väldigt jobbigt, men vi tog den i två steg. Först fokuserade vi på kurvan tills jag kände att den satt. Jag körde den x-antal gånger innan jag kände mig trygg och därefter fokuserade vi på vidare ner mot stenhällen.

Jag gör på samma sätt som när jag sätter upp mål för mig själv. Jag bryter ner de i små delmål, små sektioner och över på de tills jag känner mig trygg och därefter går jag vidare. Min utmaning för 2022 är just att lära mig cykla i Lackarebäck. Då gäller det att börja med de lättare lederna för att bli bekväm där innan man går vidare till de som är mer tekniskt svåra. Är du nyfiken på leden och cyklar MTB själv, så hittar du den här via trailforks.

Matildaskogen

Precis på samma sätt tacklade jag Matildaskogen, som den andra leden heter. Du hittar den här via trailforks. Har har du lite mer hinder eller utmaningar. Kärt barn har många namn ;-). Även här bröt vi ner den i olika sektioner och övade tills jag kände mig säker och trygg. Första hindret är en stenhäll du rullar ner för, ca 2-3 meter kanske. Sedan kommer du till ytterligare en stenhäll som är fullt rullbar och lite lägre än hindret innan.

Den här sektionen har varit ett stort hinder för mig. Eftersom det är två olika stenhällar du rullar nerför. Den första är det inga som helst problem med men del två kändes jobbig. Efter ett tag övande så kändes den helt okej att rulla nerför. Det roliga är att man hela tiden flyttar fram sina mentala hinder. Ju mer jag övervinner desto mer klarar jag av, vilket är intressant och roligt.

Ett av de svåraste sektionerna är ett byggt hopp i mot slutet av leden, precis innan du ska svänga 90 grader in i en berm och över en massa rötter. Därefter går du in i en härligt lövskog med massa små hopp och ner i ravinen, över bäcken innan du får hoppa av cykeln och putta den uppför.

Det var i söndags som jag kände mig stark och redo för att klara alla dessa utmaningar. Jag hade sett mig själv sussa nerför stenhällen och tagit alla hopp. Jag kände mig mentalt redo, hela min kropp sa att du fixar det här, det är inga problem. Och jag kan säga att det var inga problem. Jag övade på de olika sektionerna och jag satt det, vilket jag är otroligt stolt och glad för. Tant kan, som jag brukar säga 🙂

Här kommer några bilder från Lackarebäck som jag tagit,


MTB Lackarebäck
Så himla fint med vitsippor
MTB Lackarebäck
Längst ner i ravinen, innan vi får putta våra cyklar uppför branten.
MTB Lackarebäck
Jag vid starten på Elins Enduro
MTB Lackarebäck
Stenhällen som jag rullade nerför som tidigare var ett mentalt hinder.
MTB Lackarebäck
Jag nerför Matildaskogen, första stenhällen
MTB Lackarebäck
Utför trähoppet
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.