Matlådor med biffar, kyckling och lax!

I söndags gjorde jag ett gäng matlådor, bland annat med biffar, lax och kyckling. Allt tillagade jag i ugnen för enkelhetens skull. Avslutade med en plåt med massa olika grönsaker.

I söndags tittade jag i min jobbkalender och upptäckte att det kommer att vara en tuff arbetsvecka. Jag har mellan 3-6 st telefonmöten per dag, knappt så att jag hinner äta lunch så då gäller det att man har förberett. Och det gjorde jag i söndags.

På eftermiddagen drog jag iväg till ICA för att handla lite för veckan. Jag köpte lite nötfärs, kyckling och grönsaker. Väl hemma igen tinade jag även upp lite lax. Det är perfekt att ha gjort lite matlådor nu när vi alla sitter hemma och jobbar. Även Vincent sitter hemma och har distansundervisning.

Visst han får lunch genom skolan men då behöver han gå iväg och hämta den, men han hinner knappt hämta maten och äta den förrän nästa lektion börjar. De har lunchrast på 40 minuter som längst, vissa dagar kortare.

Så i söndag fyllde jag kylskåpet med massa matlådor. Jag gjorde kyckling i ugnen som vi kommer att äta till resterna från helgens vitkålsgratäng. Vincent fick en potatisgratäng så han har kvar från den.

Lax i ugnen gjorde jag också, behöver bara göra lite dillsås och koka potatis till Vincent så är hans matlåda klar. Vi kommer att äta ugnsbakade grönsaker eller Guldris.

Passade även på att göra ketobiffar fast denna gång smaksatte jag de med paprikapulver, vitlök och lite oregano. Ketobiffarna passar till allt, som spenatsallad, ugnsbakade grönsaker eller Guldris. Till de serverar man ajvarsås. Enkelt och gott!

Ketobiffar
5 från 1 röst
Skriv ut

Ketobiffar

Maträtt Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 15 st

Ingredienser

  • 2,5 kg Nötfärs eller blandfärs
  • 4 st Äggulor
  • 2 st finriven gullök (inte med i original receptet)
  • Salt och peppar (mycket)

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en stor bunke.

  2. Finriv den gula löken med ett rivjärn och häll i skålen.

  3. Blanda väl och därefter forma till lagom stora biffar.

  4. Stek sedan biffarna i rikligt med smör.

  5. Perfekt att frysa in eller att ha i kylen. Håller sig upp till en vecka i kylskåpet.

Välfyllt kylskåp med matlådor
Kyckling med vitkålsgratäng och beasås

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.