Träna med gummiband, fria vikter och boll!

Alltså herregud vilken träningsvärk jag fick mitt benpass i måndags. Man ska inte underskatta träning med gummiband. Grymt effektivt och du kan göra det hemma, vilket är ett plus i dessa Covid-19 tider och man kanske inte vill gå till gymmet.

När jag har ägglossning och har benpass på schemat måste jag tänka om. Anledningen är mitt problem med ryggen eller rättare sagt längdryggen. Allt blir mer känsligt och jag kan inte lyfta tungt på samma sätt. Så då får man tänka om eller lyfta lättare.

I måndags när jag och Ulricha skulle köra ben, så gjorde jag ordning ett pass med enbart gummiband, några fria vikter och en medicinboll. Man ska inte underskatta träning med gummiband, herre jösses vad jobbigt det var.

Vi gjorde utfall med boll, rotation, squats med gummiband där man tar ett ben åt sidan. Varannat ben typ. Tåhävningar och jägarvila, varannan gång och ingen paus. Krabbgång med puls, ännu mer squats med vikt över huvudet och avslutade med sneda squats med vikt. Galet jobbigt!

Det är bra att variera sin träning eftersom musklerna blir bekväma med de övningar du gör. Så tips är att ändra om ibland och byta övningar.

Idag onsdag tänkte jag att vi skulle göra ett pass för överkroppen med enbart gummiband, fria vikter och en medicinboll. Ska bli spännande att se ifall det också ger träningsvärk!

Hur tränar du nu i corona tider?

Squat med vikt över huvudet
Sneda squat med vikt
Jägarvila med vikt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.