Att flytta gränser

Att flytta gränserna

Nu när vi har pratat om både träningsglädje och att bygga en hållbar kropp, tänkte jag gå vidare med att prata om att flytta gränserna. Att våga flytta gränserna och utmana sig själv för att utvecklas.

Att flytta gränserna menar jag att jag måste våga utmana mig själv för att komma vidare i min utveckling, att våga gå utan för mig comfort zone. Att göra något som jag tycker att lite obehagligt eller är nervös för att göra. Som det här med att åka upp till Åre och prata inför okända människor som jag gjorde i höstas för att sprida budskapet om min och Linda satsning på mtbtjejer.se. Det är att gå utanför min comfort zone och göra något som jag tycker är lite otäckt, som jag är nervös för att göra.

Om vi tänker på just detta, att våga flytta gränserna men nu mot mountainbike. För att utveckla min cykling inom mountainbike behöver jag utmana mig själv. Det kan vara allt från att våga rulla över en sten till att våga rulla nerför en stenhäll, eller uppför ett brant stenparti. För att utvecklas som cyklist behöver jag öva och utmana mig själva för att ta mig vidare i min utveckling och bli en bättre cyklist.

Om jag ska berätta lite mer om mig själv och hur jag har gjort för att flytta mina gränser eller mina mentala hinder som jag oftast pratar om.

För mig handlar det om att sakta med säkert, våga utmana mig för olika hinder om vi pratat om mountainbike/MTB. Det handlar om att bygga upp självförtroendet och sin kunskap om hur man ska göra för att ta sig över ett hinder. Och egentligen är det lättaste sättet att öva, öva precis som barn gör. Övar vi inte kan vi inte bli bättre och vi kommer inte vidare i vår utveckling. Det gäller nog i det mesta nu när jag tänker efter 😉

För mig handlar det om att börja lätt, att våga rulla nedför en lättare stenhäll eller om det handlar om att rulla nerför en sten. Sen ökar jag sakta men säkert svårighetsnivån. Det handlar om att du ska bli van och känna dig självsäker på att du fixar detta. Det här hindret är inte större än det jag gjorde förra helgen, den känslan ska du ha.

Det är många gånger som jag har stått vid ett hinder och tittat ner. När jag vågade utmana mig själv, genom att våga rulla nerför olika hinder, det är då jag sakta men säkert flyttar mina gränser med vad jag tyckte var otäckt. Och här gäller det inte att gå fram för fort, utan att tänka och jämför med andra hinder som du har tagit dig nedför eller övervunnit. När jag övervunnit ett mental hinder blir jag såå himla lycklig!

Har du cyklat över ett mentalt hinder, så gäller det att gå upp igen och cykla det en gång till. Gärna flera gånger samma dag för att du ska bli bekväm och känna dig trygg. Rent generellt övar vi vuxna alldeles för lite när det gäller mountainbike. Se på våra barn, som hoppar och skuttar med sin cykel mest över allt och övar tills de kan tricket.

Det finns ingen enkelt sätt, precis som allt annat. Övning ger färdighet, övar du inte kan du inte bli bättre, så enkelt är det. Jag cyklar och utsätter mig hela tiden för olika utmaningar för att jag ska bli bekväm i olika terränger och vid olika hinder. Hoppas att du är med hur jag tänker och berätta gärna hur du gör i dessa lägen.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.