Hållbar kropp

Att bygga upp en hållbar kropp

Förra veckan pratade jag om träningsglädje och att bygga upp sin kropp. Jag får ofta frågan om varför jag tränar så pass mycket som jag gör. Du är ju snart 50 år…. Va, är jag?!😲

För mig är det viktigt med min träning. Min största motivator till att jag tränar, är att jag får ont i min kropp, om jag INTE gör det. Jag har mina skador som jag håller i schack genom att träna. Jag har ett gammalt diskbråck i längdryggen som tidigare spökade mest hela tiden. Det gjorde att jag med jämna mellanrum fick ryggskott, kunde varken röra mig eller komma ur sängen.

Jag har haft såå mycket problem med min rygg, du anar inte. Allt började redan i tonåren, så jag har levt med mina smärtor länge och tillslut orkar man inte. Min lösning för mina problem var att bygga upp min kropp och skapa en hållbar träning som fungerar för mig. Jag hade upptäckt att träning motverkar den smärta jag har/hade, och min läkare gjorde tummen upp, fortsätt att träna om det gör dig bättre!

Våga ta in hjälp för att bygga en hållbar kropp

Från början hade jag inte kunskap själv om hur jag skulle träna på gym. Jag försökte själv några år men kände att jag inte fick de resultat som jag själv önskade. Det är tur att jag plockade in min PT Emelie, som hjälpt mig. Tillsammans har vi gått igenom och testat olika övningar som funkar för mig och min kropp. Vi har jobbat med det mentala eftersom jag är livrädd att få ryggskott. Sakta men säkert har vi tagit oss förbi alla mentala hinder som jag har haft och vi har byggt en hållbar och stark Pernilla.

Idag känner jag att jag har en stark och hållbar kropp. Jag är nöjd med det resultat som vi tillsammans har skapat!

Idag tränar jag på gym mellan två till tre gånger i veckan, plus att jag cyklar både hemma i garaget och ute två gånger i veckan. Just nu blir jag coachad av Kristian Klevgård, genom mtbtjejer.se för att bättra mitt VO2 Max, dvs få en bättre kondition. Det är otroligt imponerande och peppande nu när jag märker skillnader i träningsupplägg och de resultat jag får.

Tidigare har jag kört cykelpass hemma i garaget men inte alls med denna fokus och kunskap som Kristian har. Redan nu har jag märkt en skillnad i vad jag orkar och klarar av. Rätt coolt! så det ska bli spännande att se resultatet sedan när man börjar cykla ute till våren och kanske kör en tävling eller två.

Finns tyvärr ingen quick fix

Att skapa en hållbar och stark kropp tar tid. Det är ingen quick fix utan det tar tid, lika bra att vara ärlig mot sig själv. Blod, svett och tårar som man brukar säga 😜 Jag började träna efter min graviditet med Vincent och han fyller i sommar 18 år. Så du förstår att dit jag har kommit har tagit sin tid.

Det jag vill skicka med dig, är att det tar tid att få till en förändring. Det tar tid att skapa en hållbar och stark kropp men det är helt klart värt det, om du frågar mig. Jag har aldrig mått bättre både i min kropp och mitt mående. Jag är stolt över mitt arbete och jag gillar det jag ser i spegeln! Jag vet inte ifall jag får säga så, men jag gör det ändå för jag ÄR stolt.

Tack snälla för att du har läst hela vägen ner hit, det uppskattas!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.