Fasta

Vattenfasta, halvvägs igenom

I söndags drog jag igång med en vattenfasta igen och redan nu är jag halvvägs igenom den. Jag har gjort 60 timmar av 120 timmar och det går förvånansvärt bra. Det är nästa så att kroppen var redo för detta just nu. Coolt eller hur?

Det började redan i helgen, förra veckan var jag nämligen iväg på kick off med jobbet. Där fick jag nog någon bugg med mig för mina halsmandlar svullnade och blev som tennisbollar. Jag fick en skum känsla i kroppen. Fick även något vid näsan, en stor inåt finne eller svinkoppor eller nåt. Det enda jag kunde konstatera var att jag har nåt virus i kroppen som spökar.

Min plan var nämligen att göra en långtids fasta redan den 10 april men eftersom jag kände att något stort var på gång i kroppen beslutade jag redan på söndag kväll eftermiddagen att det är dags för en fasta redan nu.

Det var som om kroppen var redo för detta. Även om jag inte har gjort några 24 h fastor den senaste tiden så gick det förvånansvärt lätt det första dygnet. Jag kände ingen som helt hunger, allt tuffade på som vanligt. På måndagen hade jag även ett PT pass med Emelie och hon kör hårt med mig vill jag lova. Även om jag fastar så är det ingen ursäkt, kroppen fixar det. Det är rätt coolt måste jag säga 🙂

48 h senare känns kroppen fortfarande bra, inga hungerkänslor så på eftermiddagen drar jag och sonen iväg till gymmet för att köra ett benpass tillsammans. Jag känner mig galet stark och det sista jag gör innan vi åker hem är att testa ifall jag fixar en pull up. Jag har nämligen inte klarat det förut och nu sätter jag två stycken. Lyckan är stora. Ifall du följer mig på Instagram fick du sen den igår, sonen filmade mig när jag gjorde omgång 2 men då orkade jag bara 1,5 typ hahahh.

Idag är jag inne på dygn 3 och halvvägs igenom min vattenfasta. Idag känns det tyngre, jag har en hungerkänsla och det mollnar lite i magen men jag gissar att det är mens på g. Mina värden gällande blodsocker, blodketoner och utandningsketoner ser riktigt bra ut. Mitt blodsocker i morse var nere på 2,7 mmol/L som det brukar vara när jag går in i dygn 3. Blodketonerna är höga 5,1 mmol/l och utandningen ligger på 109 ppm vilket innebär att jag är i fettdrift.

Mitt mål för denna fasta är som sagt var 5 dygn, dvs 120 timmar och som det känns idag så kommer jag att fixa det. Rätt coolt att det går så galet lätt men jag gissar på att kroppen är redan i fettdrift pga min kosthållning och att den är van att fasta.

Läs gärna min andra inlägg om just vattenfasta. Du hittar alla inlägg här.

Här nedanför ser du lite vad som händer med kroppen vid en längre fasta. Rätt intressant, kroppen städer sig själv vid en längre fasta. Autofagi, rätt coolt. Jag lyssnade på ett webinar med Ewa Meurk om just fasta och gjorde en printscreen på denna för jag tyckte att den var riktigt bra.

Fasta
Vad som händer i kroppen vid en längre fasta. Det är en printscreen från ett webinarie som jag var med på med Ewa Meurk, Elitista.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.