Husbil

Första turen med husbilen

Nu i helgen tog vi första turen med husbilen, vårt första äventyr. Och jag kan säga att det blev ett äventyr med utmaningar. Vad var det som hände? ja du….. läs så får du höra 🙂

Redan på fredagen började vi förberedelserna för att kunna ta första turen med husbilen. Anders gjorde ren färsk vattentanken och köpte ett medel man ska ha i toaletten. Vi satt på kylskåpet och jag började att städa husbilen och därefter fyllde jag skåpen med kryddor, porslin och allt annat man kan tänkas behöva. Otroligt lyxigt att springa mellan huset och husbilen, plocka saker från huset och bara bära ut det till husbilen.

När lördagen kom så började jag fylla kylskåpet med kylvaror och tyckte att kylskåpet kändes lite för varmt men tänkte inte så mycket mer på det. Jag drog iväg till gymmet mitt på dagen eftersom Anders var iväg och cyklade MTB med några kompisar. Väl hemma igen hade Vincent dragit till stan med några kompisar. Så jag fortsatte att fylla husbilen med sängkläder, handdukar osv.

På eftermiddag drog vi iväg ner mot Kungsbacka och Frillesås. Jag hade sett att det finns en otroligt vacker ställplats vid Rågelunds badplats, som är gratis. Perfekt ställa att testköra allt tänkte vi båda. Så vi tankade husbilen och drog iväg.

Och jag måste säga att platsen var helt magisk. Jag ser redan framemot nästa gång vi ställer oss här.

Vi parkerade så att vi hade vår öppning mot havet och solnedgången. Jag sprang ut och tog lite kort medan Anders startade igång allt med gas. Vårt kylskåp går nämligen på gas. När han öppnade dörren till kylskåpet upptäckte han att den inte var kall i huvudtaget. Och den vill inte komma igång heller på gas. Vi gjorde precis så som det stod i instruktionsboken men den vill helt enkelt inte.

Ingen väska eller så hade vi med oss för att kunna ställa maten i, så det var bara att packa ihop oss igen för att köra hem. Tur i oturen var det i kråksången att vi inte var så långt hemifrån. Tänk om detta hade hänt när vi hade varit på väg till Europa eller något annat äventyr. Så det blir att ringa husbils firman på måndag och boka in oss så att de får titta på kylen.

Men det var otroligt härligt att få komma iväg och känna känslan. Otrolig frihetskänsla och jag håller med mina vänner Magnus och Jenny som driver bloggen Under vårt tak som sa detsamma. Det är en otroligt härlig känsla att bara dra iväg, frihet.

Husbil
Rågelunds Badplats, otroligt vackert
Husbil
Anders står och försöker att få igång vårt kylskåp.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.