Överraskningsfest

Överraskningsfest för min man

Det är alltid kul att ordna en överraskningsfest, speciellt ifall det är för min man. I fredags fyllde han 48 år och i lördags hade jag ordnat en överraskningsfest för honom. Han gillar egentligen inte sånt men men han har nog lärt sig efter alla år med mig att det är bara att gilla läget. Om inte annat var han supernöjd över kvällen tillsammans med våra vänner!

Tiden går så himla fort när man har skoj tillsammans. Fredag den 13:e januari fyllde min man 48 år och givetvis hade jag förberett en överraskningsfest för honom för våra närmsta vänner. Det är alltid kul att överraska någon, träffa våra vänner och äta god mat tillsammans eller hur?

Anders visst ingenting men jag gissar att han anade att något skulle hända, för på lördag morgon började jag att fixa med maten. Två stora rostbiffar som jag kryddade, ställde in i ugnen för att tillagas på lågtemperatur under några timmar. Jag kryddade med paprikapulver, salt, peppar och timjan. Stekte de lätt i stekpannan med rikligt med smör och sedan i med en köttermometer och in i ugnen för att vänta tills de kommer upp i en innetemperatur som är 60 grader. Ugnen stod på 120 grader.

Efter vår lunch i lördags fick Anders reda på att han skulle fixa ordning sig och vara klar till senast 17:40 för då skulle det hända något. Jaha var han enda kommentar. Hahhaha efter så pass många år tillsammans med mig vet han att det är bara att gilla läget.

Jag fortsatt att hacka grönsaker och göra en stor grönsallad tills våra gäster kom. En efter en ringde de på dörren. Anders blev jätteglad för överraskningsfesten, den blev så lyckad och maten blev magiskt god. Lägger man ner tid och kärlek kan det inte misslyckas!

Brukar du också ordna överraskningsfester för dina nära och kära när de fyller år?

Jag serverade ugnsrostade grönsaker och en kantarellsås till rostbiffen. Kantarellsåsen stod och små puttrade i nästan en timme så den var så himla smakrik och god. Den blir bara godare och godare ju längre den står och småputtrar. Jag ugnsrostade rotselleri, paprika, morot, broccoli, palsternacka, svart rot och potatis tillsammans med salt, peppar och timjan. Magiskt gott!

För dig som också vill testa att göra egen rostbiff så kommer receptet här. Denna gång kryddade jag köttet med paprikapulver, timjan, salt och peppar istället det som receptet säger.

Rostbiff på lågtemperatur i ugnen
Bästa sättet att tillaga kött enl min mening!
Till recept
Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.