Marinerade/ugnsbakade Grönsaker

I helgen som var fick gjorde jag dessa små godingar, marinerade/ugnsbakade grönsaker. Så himla gott!

Helt perfekt att ha i kylskåpet så att det blir enkelt och snabbt för dig att ordna lunchen eller middagen. Håller sig i ca 2 vecka i kylskåpet ifall du har de i en burk.

Jag passade på att göra marinerade/ugnsbakade grönsaker redan på morgonen då hela familjen sov. Min musik i köket, en kopp kaffe och bara greja lite. Så skönt!

Denna gång blandade jag även ner fetaost bland grönsakerna innan jag hällde över de i en burk. Vill du kan man krydda med färska örter, vitlök osv.

Denna gång valde jag blomkål, broccoli, champinjoner, gullök, zucchini och aubergine. Smaksatt sedan med salt, peppar, färsk timjan och feta ost med örter och vitlök.

Recept från Martinas Ketoguide, läs gärna tidigare inlägg.

Marinerade grönsaker

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter

Ingredienser

Zucchini, Paprika, Aubergine, Blomkål, Broccoli, och Röd lök

Olivolja

Vitlök, finhackad

Salt

Kan även lägga ner färska örter, citronskal, feta osv – använd din fantasi

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. 

  3. Hacka så mycket grönsaker som du behöver och rosta de i ugnen. Jag valde att hacka de i väldigt små bitar.

  4. Rosta de i ugnen i ca 15 minuter

  5. Låt sedan svalna innan du lägger över de i burk. Häll sedan över olivoljan, vitlök och en nypa salt.

  6. Om du täcker grönsakerna med olivolja håller de sig upp till 14 dagar i kylskåpet annars behöver du äta upp de inom några dagar.

Sprid ut på en ugnsplåt
Låt svalna innan du lägger de i burken
In i kylskåpet, klar att äta!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.