Marinerade/ugnsbakade Grönsaker

I helgen som var fick gjorde jag dessa små godingar, marinerade/ugnsbakade grönsaker. Så himla gott!

Helt perfekt att ha i kylskåpet så att det blir enkelt och snabbt för dig att ordna lunchen eller middagen. Håller sig i ca 2 vecka i kylskåpet ifall du har de i en burk.

Jag passade på att göra marinerade/ugnsbakade grönsaker redan på morgonen då hela familjen sov. Min musik i köket, en kopp kaffe och bara greja lite. Så skönt!

Denna gång blandade jag även ner fetaost bland grönsakerna innan jag hällde över de i en burk. Vill du kan man krydda med färska örter, vitlök osv.

Denna gång valde jag blomkål, broccoli, champinjoner, gullök, zucchini och aubergine. Smaksatt sedan med salt, peppar, färsk timjan och feta ost med örter och vitlök.

Recept från Martinas Ketoguide, läs gärna tidigare inlägg.

Marinerade grönsaker

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kalorier 1 kcal

Ingredienser
  

  • 1 st Zucchini
  • 2 st Paprika
  • 1 st Aubergine
  • 1 st Blomkål
  • 1 st Broccoli
  • 1 st Röd lök
  • Olivolja så att du täcker grönsakerna sedan i burken
  • Vitlök, finriven/grovhackad om så önskad
  • Salt, peppar

Kan även lägga ner färska örter, citronskal, fetaost osv – använd din fantasi

    Instruktioner
     

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. 
    • Hacka så mycket grönsaker som du behöver och rosta de i ugnen. Jag valde att hacka de i väldigt små bitar.
    • Rosta de i ugnen i ca 15 minuter
    • Låt sedan svalna innan du lägger över de i burk. Häll sedan över olivoljan, vitlök och en nypa salt.
    • Om du täcker grönsakerna med olivolja håller de sig upp till 14 dagar i kylskåpet annars behöver du äta upp de inom några dagar.
    Keyword Tillbehör
    Sprid ut på en ugnsplåt
    Låt svalna innan du lägger de i burken
    In i kylskåpet, klar att äta!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.