Bokrecension Ketoguiden

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

För ett tag sedan var jag iväg på releaseparty för Martina Johanssons nya bok, nämligen Ketoguiden.

Jag som ätit LCHF eller lågkolhydratkost en längre period har börjat nos mot just Keto. Om du är helt ny i ämnet så har Martina gjort ett avsnitt just om vad Keto är. Du får även lära dig lite hur du ska ligga till just gällande blodsockret, något som jag inte hade koll på tidigare. Optimalt är att ligga mellan 3 – 4,5 mmol/l för att vara ketoadapterad. Just detta är superspännande tycker jag. Speciellt jag som nu mäter mitt blodsocker varje morgon.

Kokboken innehåller 100 recept och en kostplan till dig som håller i 30 dagar. Perfekt för dig som vill köra en omstart. Du behöver inte tänka så mycket utan bara köra enl boken.

Jag har än så länge gjort tre recept från Ketoguiden. Jag har gjort det enkelt för mig, Ketobiffar i mängder och Ketopannkaka. Något jag testade i min Crock-Pot var nämligen Ketogrytan fast utan kokosgrädde. Blev toppen, perfekt att värma på till middag och enbart tillsätta kokosgrädde eller vanlig grädde.

Har du som jag kört LCHF/Lågkolhydratkost en längre tid och vill göra en förändring så tycker jag verkligen att du ska ge den en chans. Efter att jag lade om min kost mot Keto så har min vikt sakta men säkert tickat neråt.

Så beställ ditt exemplar via nätet, du hittar den här hos Bokus.

Du kanske även gillar

6 kommentarer

 1. God Morgon Pernilla!! jag har efter ett lång avbrott börjat om med lchf och som du har jag ketoguiden och gjort ketobiffarna och ida ska jag göra ketogrytan och nu till min fråga…Var har du köpt din blodsocker mätare? Kunde vara roligt att ha lite koll. Ha en fantastisk dag //Ewa

  1. Hej Ewa, jag köpte min via nätet på Apoteket. Det finns olika varianter på blodsockermätare, de som både mäter blodsocker och ketoner eller enbart blodsocker.

   Jag valde den som enbart mäter blodsockret, lite billigare 🙂 Glöm inte att även beställa blodsockerstickor och lancets. https://www.apoteket.se/produkt/freestyle-lite-1-st-231973/

   Det är jätteintressant att mäta blodet och man blir varse om hur kroppen reagerar på vissa födoämnen.
   Ha en bra dag!

 2. God morgon Pernilla!! Nu är det beställt….ska bli spännande att se vad jag ligger på och om jag kan förbättra om det är högt. Dag 3 med lchf/keto och vågen visar minus 0,8 kg 🙂 men så har jag 6 kg plus sedan i mars // Ewa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.