Chiligryta i Crock-Pot Express

Den helgen när jag åkte på LCHF-Kryssning laddade jag min Crock-Pot Express precis innan jag skulle åka, så att Anders och sonen skulle få en god middag medan jag var borta på galej.

Jag fick en tummen upp sedan under kvällen om att den var godkänd!

Blir lika förvånad varje gång, när jag gör mat i Crock-Pot Express, det går så himla fort och blir så gott. Detta receptet kan du göra även om du har en vanlig Crock-Pot eller annan slowcook. Tänk bara då att det ska vara låg värme och ca 5-6 timmar.

Chiligryta i Crock-Pot Express

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev eller Innanlår
  • 2 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Oxfond
  • 1 st Stor Paprika
  • Salt, peppar
  • 1 msk Spiskummin
  • 2 msk Oregano
  • 2 msk Tamarisoja
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 1 msk Tomatpure
  • 800 gram Krossade Tomater
  • 2 paket Bacon ifall du vill
  • 1 msk Chilipulver
  • 2 st Lagerblad

Instruktioner

  1. Börja med att skiva och grovhacka lök och vitlök, lägg ner i pottan.

  2. Tillsätt alla kryddor och krossade tomater, rör runt så att allt blandas

  3. Skiva köttet i mindre bitar. Jag köpte innanlår, lövbiffar så jag skar de bara i strimlor.

  4. Rör runt så att alla kryddor blandas väl tillsammans med köttet.

  5. Avsluta med att lägga ner två lagerblad.

  6. Ställ in din Crock-Pot Express på Meat/stew och tiden 25 minuter.

  7. Har du en vanlig Crock-Pot så ställ in den på låg temperatur och minst 5 timmar.

  8. Till detta serverar du en stor klick majonnäs som jag gjorde, du ser på bilden. Du kan även riva lite blomkålsris, min son fick vanligt ris till middagen.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.