
Perfekt tillbehör – Marinerade grönsaker
Här kommer ytterligare ett recept som är helt perfekt som tillbehör. Enkelt, gott och klarar sig upp till 14 dagar i kylskåpet 🙂
Oftast snöar jag in mig på spenat men har öppnat dörren för lite mer tillbehör. Känner att jag behöver bli bättre på det och inte köra i samma spår hela tiden.
Detta receptet är från Martina Johanssons kokbok, Ketoguiden. Vad man använder för grönsaker är helt och hållet upp till dig själv. Man väljer helt enkelt det man tycker om. Jag valde aubergine, zucchini, rödlök och paprika men nästa gång ska jag även hacka ner blomkål och broccoli.
Marinerade grönsaker
Ingredienser
Zucchini, Paprika, Aubergine, Blomkål, Broccoli, och Röd lök
Olivolja
Vitlök, finhackad
Salt
Kan även lägga ner färska örter, citronskal, feta osv – använd din fantasi
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
-
Hacka så mycket grönsaker som du behöver och rosta de i ugnen. Jag valde att hacka de i väldigt små bitar.
-
Rosta de i ugnen i ca 15 minuter
-
Låt sedan svalna innan du lägger över de i burk. Häll sedan över olivoljan, vitlök och en nypa salt.
-
Om du täcker grönsakerna med olivolja håller de sig upp till 14 dagar i kylskåpet annars behöver du äta upp de inom några dagar.





Nu drar jag till Formex, Stockholm
