Perfekt tillbehör – Marinerade grönsaker

Här kommer ytterligare ett recept som är helt perfekt som tillbehör. Enkelt, gott och klarar sig upp till 14 dagar i kylskåpet 🙂

Oftast snöar jag in mig på spenat men har öppnat dörren för lite mer tillbehör. Känner att jag behöver bli bättre på det och inte köra i samma spår hela tiden.

Detta receptet är från Martina Johanssons kokbok, Ketoguiden. Vad man använder för grönsaker är helt och hållet upp till dig själv. Man väljer helt enkelt det man tycker om. Jag valde aubergine, zucchini, rödlök och paprika men nästa gång ska jag även hacka ner blomkål och broccoli.

Marinerade grönsaker

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter

Ingredienser

Zucchini, Paprika, Aubergine, Blomkål, Broccoli, och Röd lök

Olivolja

Vitlök, finhackad

Salt

Kan även lägga ner färska örter, citronskal, feta osv – använd din fantasi

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. 

  3. Hacka så mycket grönsaker som du behöver och rosta de i ugnen. Jag valde att hacka de i väldigt små bitar.

  4. Rosta de i ugnen i ca 15 minuter

  5. Låt sedan svalna innan du lägger över de i burk. Häll sedan över olivoljan, vitlök och en nypa salt.

  6. Om du täcker grönsakerna med olivolja håller de sig upp till 14 dagar i kylskåpet annars behöver du äta upp de inom några dagar.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.