Korvstroganoff i Crock-Pot

För ett tag sedan såg jag ett recept på korvstroganoff gjord i Crock-Pot, det måste jag testa tänkte jag direkt. Vincent tycker om korvstroganoff, så det är bara att testa!

Original receptet innehåller mer vätska och mjöl, men det hoppade jag över. Även denna gång laddade jag min Crock-Pot på kvällen och när den var klar hällde jag bara över den i en skål och ställde in den i kylskåpet. Sorry inte bilder förrän dagen efteråt när jag värmde på den. Satt som en smäck efter mitt träningspass.

Har du ingen Crock-Pot så har du ett bra recept på Korvstroganoff här.

Korvstroganoff i Crock-Pot

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 800 gram Falukorv, högkötthalt
 • 1 st Gul lök, stor
 • 1 st Vitlöksklyfta
 • 1 burk Krossade tomater
 • 2 msk Tomatpuré
 • 1 msk Grönsaksfond
 • 3 msk Kalvfond
 • Salt, peppar
 • 2 dl Créme Fraiche
 • 2 msk Persilja

Instruktioner
 

 • Börja med att hacka löken och lägg sedan över i Crock-Pot
 • Skiva och strimla falukorven och lägg ner i Crock-Pot
 • Häll sedan över alla kryddor och krossade tomater, utom créme fraiche, persiljan. Detta ska du inte ha i förrän när det är 30 minuter kvar.
 • Rör runt och ställ in din Crock-Pot på lågtemperatur och 4 timmar.
 • När det är ca 30 minuter kvar häller du även i persiljan och créme fraiche. Rör runt så att créme fraichen blandar upp sig. Låt den sedan puttra vidare tills tiden tar slut.
 • Till detta serverar du blomkålsris eller en stor grönsallad.
Keyword Crock-Pot

6 kommentarer

 • Nina

  Jag har en crock pot express som jag ska använda för första gången med detta receptet. Men är det ok att lyfta locket och lägga i resten??

  • Pernilla

   Hej Nina, har inte provat att göra den i expressen men jag hade haft i allt samtidigt och rört runt. Ska du köra den på meat/stew? Eller som lågtemp?

 • Cindy

  Hej! Har precis köpt en croc pot, 4,7 l för att försöka underlätta vardagspusslet. Efter lång arbetsdag kommer jag hem sent och är nästan aldrig sugen på att laga mat då men har en trettonåring som behöver näringsriktig mat. Tror du att denna stroganoff funkar även om den körs hela dagen? Eller om jag kör den i fyra timmar och sedan varmhåller den? Vad tycker du? Vad blir bäst? ☀️

  • Pernilla

   Hej Cindy, jag säger testa och häll i Creme fraichen när du kommer hem, rör om och servera. När den ska stå så länge är det bästa kött tycker jag. Gjorde en het lammgryta idag som stod från frukost och vi åt den inte förrän vid 18. Den blev magiskt god. Jag har gjort den tidigare men denna gång hade jag lite mer Sambal Olek, mums säger jag bara. https://www.pernillalantz.se/het-lammgryta-med-blomkalsris/ min son åt vanligt ris till och fick tummen upp.

   • Pernilla

    Hej Lise-Lott,
    Jag förstår inte frågan 🙂
    Korvstoganoffen är gjord i en Crock-Pot och där ställer man in låg eller hög temperatur.
    Ha en fin dag!
    //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.